• Sporting Krommenie 1 - Koedijk 1

  Het is ook niet eerlijk dat de tegenstander in de kleuren opdraaft van een Virus. Geel met Zwart. Wij begrijpen het hoor, al onder de indruk voordat er daadwerkelijk iets aan de hand is. 

  De kranten staan er vol van. Het Corona virus. Samen met de Mexicaanse Griep vind ik het eigenlijk wel vrolijk klinken!  Beetje zomers…..?! Net als destijds de Vogelgriep. Ik kreeg dan altijd het gevoel om de Vogeltjesdans te doen. Ik vind het vreemde namen voor een ernstig onderwerp. Hetzelfde geld voor stormen. Die noem je dan ineens ‘Storm Ellen ‘. Nu ken ik een Ellen en dat is best een aardige vrouw. Dus ik snap niet dat je zoiets vernietigends zo’n vriendelijke naam kan geven?!

  Alhoewel, ik ken ook een Julia….. dat was ook een tropische storm. Vrij destructief. Nadat ze voorbij was gekomen was ik alles kwijt. 

  Maar ondanks de harde wind ( we noemen deze Ari want dat gebeurt weleens bij hem) die “dwars” op het veld stond,  waren de Grazende weer van de partij zonder dat een van de zonen meespeelde. Jim zat in de Sneeuw. Roel in Watford en Mike mocht niet mee doen omdat hij niet had getraind. 

  Nu kan ik per minuut een verslag opschrijven….. 

  Bijvoorbeeld;  

  In de 1e  5 minuten 11 uitgooien op links vanwege de wind. 

  Of dat pas in de 25e minuut de eerste corner voor Koedijk een feit is. 

  Of misschien wel dat in de 27e minuut Sporting met 0-1 achter kwam. 

  Of in de 29e minuut een uitbraak van Koedijk net voor langs. 

  In de 32e minuut een blessure van Mats. 

  Ik ga het allemaal niet doen. Ik kan hier echt niks positiefs van maken. 0-2 verloren!!!  Geen bezieling, geen strijd, geen communicatie. Te lief. De excuses van de spelers kwamen daarna.  Achteraf kijk je een Koe(dijk) in zijn reet. Het was een Corona biertje van 0,0 % !!! 

  Wel kan ik zeggen dat we het koud hadden. Dat het publiek er wel was. Dat we er altijd zijn.  Dat het eerste elftal er niet was, en dat Peter later kwam ! Zonder Joke! En ik zag hem kijken…… “Als de kat van huis is, dacht ik nog”’ . Hij was alleen ….dus hij zocht naar die ene ,  die met de glinsterende ogen, natte lippen en heet lijf…… ! Ik wist het…… ik ging hem betrappen…… Bij navraag bleek, dat zijn geoefende oog op zoek was naar iemand met de griep. 

  Zo zie je maar. Nooit uitgaan van een eerste indruk. Niet onderschatten. Want Sporting verliest veel punten van elftallen die lager geplaatst zijn maar kunnen tegelijkertijd wel de discipline opbrengen tegen elftallen die boven hen geplaatst zijn.

  De volgend keer zijn we allemaal weer beter. 

   

   

rfwbs-slide