• Sporting Krommenie 1 - vv Bergen 1

  Sporting Krommenie 1 – vv Bergen 1

   

  Op een winderig (heb ik het niet over jou Kees) maar droog Provily Sportpark mochten de matadors van Sporting Krommenie het dit keer opnemen tegen Bergen. Doordat de heenwedstrijd verloren werd en er vorige week een erbarmelijk slechte wedstrijd werd afgeleverd was er toch een beetje spanning op de gezichten van de grazenden af te lezen. Ook de blessures van de 3 ma’s (Martijn, Max en Matz) baarde ze enigszins zorgen.

  Nadat de speaker alle spelers had voorgesteld en de pupil van de week via de paal prachtig afrondde kon de wedstrijd beginnen. 

  Het spel golfde vanaf de eerste minuut heen en weer. Bergen was slordig met uitverdedigen doch SK kon er nog niet van profiteren. De eerste grote kans was voor Bergen. De handige spits van het kunstdorp wist te ontsnappen aan de aandacht van de verdediging van SK,  doch mikte de bal niet alleen over de ver uit gekomen Jeffrey heen, maar ook over zijn doel. Hierna was het SK die met vlotte combinaties het spel in handen nam. Een aanval door het midden belandde bij Roel in zijn voeten. Deze bediende met een afgemeten voorzet Kevin bij de tweede paal. Kevin liet deze buitenkans niet lopen en kopte onberispelijk in. 1-0. Enkele minuten later was het weer Roel die met een lage voorzet Mike bediende die helaas net over mikte. Bergen raakte meer en meer de weg kwijt wat zich uitte in steeds meer overtredingen en kaarten. Laat in de eerste helft redde de scheidsrechter de trage laatste man van Bergen door een domme, valse overtreding niet te bestraffen met geel. Volgens de schrijver van dit stukje was dat marchanderen, maar dit woord leidde tot zoveel glazige blikken dat ik maar even een bal ging zoeken. De verder uitstekend leidende scheidsrechter greep al naar zijn borstzakje, maar toen hij zag dat hij deze draaideurovertreder al 10 minuten eerder een (ook terechte) gele kaart had gegeven liet hij het bij een laatste waarschuwing. De ontstane vrije trap werd genomen door Roel. Windje tegen slingerde hij de bal voor het doel waar Jim de bal uitgekiend kopte op de vrijstaande Pierreluigi die niet aarzelde en in de verre hoek raak schoot. Karma bestaat. 2-0. De laatste goede actie van de 1ste helft kwam op naam van de uitstekend keepende Jeffrey. Uit een aanval van Bergen door het midden kwam de bal voor de voeten van een bergenspeler, die haalde uit, waarna Jeffrey met een katachtige duik de bal uit de hoek bokste. 

  In de 2de helft ging SK door met voetballen en Bergen met zichzelf irriteren. Dit resulteerde al vrij snel in een kopkans voor Jim die op de lat belande. Zo kabbelde de wedstrijd zich voort waarbij SK weigerde het af te maken en Bergen niet tot goede kansen kwam. Een kwartier voor tijd bracht Tanno hier verandering in. Van achteruit zette hij een aanval op die via verschillende schijven weer aan de rand van het strafschopgebied voor zijn voeten kwam. In plaats van met zijn linkervoet netjes in een hoek van het doel te schieten, vond hij het wel gepast om wat tijd te rekken door de bal met buitenkantje rechts ver over de ballenvanger te schieten en op het bord van een verbaasde gast van restaurant de Krokodil te deponeren. Tanno nogmaals hartelijk dank, door jou heb ik de toto deze week gewonnen. Vlak hierna floot de man in het geel af en staken de mannen van SK dik verdiend 3 punten in hun zak. Man of the match was deze week Roel, door zijn vlijmscherpe voorzetten en zijn onberispelijke verdedigende werk. Eervolle vermelding voor Jeffrey die er stond toen hij er moest staan en zijn doel met verve schoon wist te houden. 

   

  De grazende supporter

rfwbs-slide