• Sporting Krommenie 010-1 - Uitgeest 010-1 9 - 9

    Vandaag twee ploegen die hun eerste twee bekerwedstrijden in de poule van 4 clubs met grote cijfers hadden gewonnen dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.
    Vooraf in het instructielokaal de belangrijkste punten doorgenomen en vervolgens een goede warming up. Alles wees erop dat we er vanaf de start in zouden vliegen en zouden laten zien dat hier in Krommenie voor de tegenstander niets te halen viel. Van deze theorie bleek in de praktijk niets over. Binnen 8 minuten stonden we met 0-4 achter. Slap de duels ingaan, dekken op 2 meter, stilstaande medespelers waardoor de man met bal niet veel anders kon dan de bal maar blind naar voren te schieten. Op deze manier maken we het onszelf onnodig moeilijk want er zit juist geweldig veel voetbal in ons team. Gelukkig herpakten jullie je waardoor het halverwege 2-4 stond. De tweede helft vlogen we uit de startblokken en in no time stond er 4-4 op mijn papiertje. Er ontstond een enerverend voetbalgevecht van twee uit prima spelertjes bestaande teams. Het werd 5-5, het werd 6-6, het werd van 6-8 weer gelijkgetrokken tot 8-8 waarna we voor het eerst in de wedstrijd met 9-8 voorkwamen. Nog vijf, vier, drie en twee seconden waarna in de allerlaatste seconde Uitgeest 9-9 uit een hoekschop scoorde. Twee ploegen die allebei de wedstrijd hadden kunnen winnen maar niet elke kans levert een doelpunt op want dat staat er 25-25 op het bord. Welke club verder mag in de beker ligt in handen van de KNVB. Wij wonnen met 9-4 en 14-2 van Fortuna Wormerveer en Odin en Uitgeest won met 9-4 van Fortuna Wormerveer en 12-2 van Odin. Dan lijkt het duidelijk dat wij doorgaan maar er is een probleem ontstaan doordat Odin eenzijdig aan de bond als uitslag van hun wedstrijd tegen Sporting 3-12 heeft doorgegeven en dit is tot op heden door de KNVB overgenomen. Uiteraard hebben wij dit bij de bond gemeld en we moeten afwachten hoe dit verder gaat.
    Terugkijkend op de wedstrijd is de conclusie dat we na een dramatisch slappe start geweldig zijn teruggekomen en als morele winnaars van het veld stapten. Natuurlijk is winnen met grote cijfers lekker maar van gelijkopgaande wedstrijden als deze leren we veel meer omdat dan de nog te ontwikkelen punten genadeloos worden aangetoond. Laten we vooral wel voor ogen houden dat het hier gaat om kinderen van onder de 10 jaar met nog een heel voetballeven voor zich. Natuurlijk gaan dan nog veel dingen verkeerd maar dat is helemaal niet erg want het zijn allemaal leermomenten. We gaan er de komende week op de trainingen weer lekker mee aan de slag. Aanstaande zaterdag volgt de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Nieuw West United. Ik kijk er nu al naar uit.

    Trainer/coach Jan