• Sporting Krommenie 010-1 - Uitgeest 010-1 7 - 4

  Sporting Krommenie 010-1 – Uitgeest 010-1 7 - 4
  Nu de trouwe fans van 010-1 gedurende (minimaal) drie weken geen thuiswedstrijden mogen bekijken onderstaand een wedstrijdverslag, zodat ze op de hoogte kunnen blijven van de verrichtingen van dit getalenteerde team.
  Na overwinningen op AFC’34 010-2 en de Foresters 010-1 volgden twee spectaculaire gelijke spelen van 6-6 en 7-7 tegen achtereenvolgens ZOB 010-1 en de Blokkers 010-1 waarbij steeds teruggekomen moest worden van fikse achterstanden.
  Vandaag was Uitgeest 010-1 in Krommenie de tegenstander. Voor het eerst waren alle spelertjes beschikbaar al was doelman Joep wat gehavend door afgelopen donderdag een lelijke val van zijn fiets.
  In de eerste 12,5 minuut gingen onze mannen energiek van start. Het begin is voor beide ploegjes altijd even aftasten wat voor tegenstander je tegenover je hebt. Al snel bleek dat we vandaag in staat moesten zijn de partij naar ons toe te trekken. Al snel kwamen we dan ook op voorsprong maar net zo makkelijk gaven we weer een goal cadeau waardoor de eerste periode een 1-1 stand opleverde. Bij de time-out bleek dat doelman Joep nog te veel last ondervond van zijn zere been waardoor hij de strijd staakte en Bowie zijn plaats onder de lat in nam.
  De tweede 12,5 minuut gesterkt door de instructies van de leiders (graag wat feller in de duels en bij balbezit van de tegenpartij veel meer druk op de bal) trokken we het initiatief wat meer naar ons toe. Het werd 2-1 en wel of geen 3-1 (helaas geen VAR dus de wel of geen goal werd niet geteld) maar door een onoplettendheid werd het zomaar 2-2. Gelukkig herpakten we ons en nog voor de rust namen we een wat grotere voorsprong door tweemaal te scoren zodat het halverwege 4-2 stond. De derde goal verdient wel een extra beschrijving want via een dubbel een/tweetje dwars door het centrum werd de defensie van Uitgeest volkomen weggespeeld. Zelfs de leiders van Uitgeest konden dit fraaie staaltje waarderen en knikten bewonderend.
  De tweede helft gingen we door waar we gebleven waren en snel kwam de 5-2 op het denkbeeldige scorebord. Nu doordrukken zou je denken maar weer volkomen onnodig gaat het in de opbouw van achteruit helemaal mis en ook dit cadeautje pakte Uitgeest dankbaar uit 5-3. Vervolgens floept er zomaar nog eentje (cadeautje nummer 3) in en dan staat het zowaar 5-4 na afloop van de derde periode, is de spanning (geheel onnodig) weer volledig terug en geven we de tegenstander het gevoel dat ze nog meedoen.
  Ja de tegenstander ging er fors in en soms wat onbehouwen maar daar moeten we ons niet door laten intimideren. Ook bij uitballen voor ons moet je je niet laten afbluffen maar direct zelf de bal opeisen. We zijn zo ontzettend lief en aardig maar bewaar dat aub voor thuis.
  In de wedstrijd mag je brutaal zijn, de duels ingaan met de absolute wil om ze te winnen, uitstralen wij zijn Sporting Krommenie en bij ons valt niets te halen.
  De vierde periode werd er lekker fel gespeeld en dan blijkt dat we echt goed kunnen voetballen. Met twee fraaie goals werd de einduitslag 7-4 bereikt wat een goede verhouding van het krachtsverschil weer geeft. Al met al een mooi eindresultaat.

  De wedstrijdbegeleider
rfwbs-slide