• Sporting Krommenie 010-1 - Nieuwe West United 010-1

  Het verslag van vorige week vermeldde dat het antwoord op de vraag of wij door zijn in het bekertoernooi in handen ligt van de KNVB. Inmiddels is duidelijk geworden dat Sporting 010-1 (terecht) verder mag in het bekertoernooi met dank aan Eric Pirovano en Robert Sosef voor hun inspanningen in deze.

  Vandaag hadden we duidelijk zin in de openingswedstrijd tegen Nieuw West United 010-1 uit Amsterdam. We gingen voortvarend van start en vrij snel namen we een 3-0 voorsprong. Dat was voor de begeleiders en supporters van de tegenpartij te veel van het goede en zij begonnen zich heel nadrukkelijk met de gang van zaken te bemoeien. De spelbegeleider kreeg van alles naar zijn hoofd geslingerd en zij gingen bepalen wanneer een bal wel of niet uit was. Dat dit invloed had op de jeugdspelertjes in het veld moge duidelijk zijn met als gevolg dat een afkoelingsperiode moest worden ingelast. Ja, u leest het goed een afkoelingsperiode bij een jeugdwedstrijd van teams onder de 10 jaar.
  Na deze onderbreking bleek dat vooral het Sporting team zich door al dit gedoe van grote mensen onder elkaar behoorlijk van de wijs had laten brengen in tegenstelling tot onze gasten uit Amsterdam. Zij profiteerden hier bekwaam van en zo gingen we rusten bij een stand van 3-4.
  In de tweede helft bleek dat we stapjes maken als het gaat om de weerbaarheid. De duels werden feller aangegaan met de wil deze te winnen. Vooral als er weer eens aan een shirtje werd getrokken of een schop was geincasseerd dan lieten we zien wel degelijk terug te kunnen knokken en niet bang te zijn.
  Bij de stand van 4-5 probeerden we met man en macht de gelijkmaker te forceren maar paal, lat en tegenstanders werkten niet mee. In de slotminuut werd het geen 5-5 maar 4-6.
  Jammer dat de eerste wedstrijd in zo'n nare en vervelende sfeer moest verlopen maar jullie allemaal hebben geknokt voor wat je waard was. Deze wedstrijd maar weer snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd. Komende dinsdag zien we elkaar weer allemaal op de training.

  trainer/coach Jan