• Spanning in Zaandam

  Zaandam, 23-9-'17

  Op deze prachtige zaterdagochtend mochten onze spelers al vroeg aan de bak voor hun eerste competitie wedstrijd van het seizoen; uit tegen RCZ. Ian en Robin waren weer terug en stonden meteen in de basis en Cilencio startte als wissel. Dat het vroeg was konden we merken, want de slaap was nog niet uit de ogen en we stonden al met 1-0 achter. Er volgden meer kansen voor RCZ en Sporting stond aardig onder druk. Gelukkig kwam Sporting er ook een paar keer gevaarlijk uit met een bal op de paal van Wouter en een leuke aanval, waar Samuel mooi inspeelde op Wouter die net naast schoot. RCZ beet van zich af en werd weer gevaarlijk, maar door perfect ingrijpen van Cilencio en een redding van keeper Finn bleef de marge maar één doelpunt. Vervolgens deelde Samuel nog een heuse \"panna\" uit, maar de keeper lette goed op en kon erger voorkomen. En zo ontstond een spannende eerste helft waarin het spel op en neer golfde. Helaas wist RCZ er vlak voor het fluitsignaal er toch nog 2-0 van te maken en zo gingen we rusten met een 2-0 achterstand.

  Tijdens de limonade-break moest coach Justin alle koppies weer de goede kant op zien te krijgen en dat bleek hem aardig gelukt. Dylan nam de keepershandschoenen over van Finn en Wouter was veel meer op de aanval gericht. Ondertussen maakte Robin het de jongens van RCZ knap lastig, waardoor combineren moeilijk voor ze werd. Finn bleek een goede steun achter Wouter en was sterk in de duels. Na een mooie actie van Wouter schoot hij recht op de keeper af, maar Sporting liet zo wel merken dat ze niet met nul punten terug wilden keren naar Krommenie. Na een prachtige redding van Dylan bleven we in de wedstrijd en Wouter besloot het eens vanaf eigen helft te proberen en met succes... Samuel liep goed mee en leidde zo de verdediging van RCZ af, waardoor Wouter mooi kon afronden: 2-1! Op de counter wist Wouter er vervolgens ook nog 2-2 van te maken door de bal beheerst achter de keeper te schieten. Cilencio, onze steunpilaar achterin, hield goed de rust en zo kregen we voorin toch nog wat halve kansen voor Ian en Wouter. De tegenstander bleef ook gevaarlijk, maar door weer twee goede reddingen van Dylan en goed verdedigend werk van Finn bleef het tot de laatste minuten spannend. Gelukkig floot de scheidsrechter af en was het punt na een ware thriller toch nog binnen.

  Hartstikke goed gedaan jongens en meisje, het eerste punt is binnen deze competitie! Wanneer we het onszelf nu iets makkelijker gaan maken door niet voor ons eigen doel langs uit te verdedigen, kunnen we volgende week thuis gewoon de drie punten pakken.

  Tot slot pakten we met de penalty's wél de volle buit, want met prachtige schoten van onder andere Robin, Cilencio en Samuel hoefde onze keeper Dylan er maar één te redden, waarna hij zelf zijn pingel ook mooi binnen trapte.

  Henry, vader van Samuel