• Spanning in eigen huis

  Sporting Krommenie 9-2 tegen WSV '30 9-1

  Krommenie – Voor de laatste thuiswedstrijd van het jaar kwam WSV '30 op bezoek uit Wormer. Toch weer een streekderby tegen het eerste team onder negen van de groen-witten. Wij zijn aan iedereen gewaagd, dus het zal een spannende pot gaan worden.

  We starten in een vertrouwde formatie met Teun op doel, Noah & Liam achterin, Cem op het middenveld en Joël en Adam voorin. De toppers Joris en Samuel houden we achter de hand voor de verrassingsstrategie.

  Vanaf de eerste helft blijkt al snel dat ons een heet ochtendje staat te wachten, want WSV maakt het ons heel lastig. Ze weten elkaar goed te vinden en combinerend komen ze er knap doorheen met eerst een bal op de paal en even later ligt de bal toch achter Teun, 0-1. Met name een klein mannetje met donker haar en nummer 10 op zijn rug is een plaag voor onze verdedigers, voor het gemak noem ik hem maar even “Diego\". We weten er weinig uitgespeelde kansen tegenover te stellen en we gaan te ver uit elkaar voetballen. We komen zelfs op 0-2 achterstand en Adam besluit om “Diego\" persoonlijk te gaan bewaken. De tijd om de tegenstander te verrassen is inmiddels ook aangebroken, dus het is nu aan Joris en Samuel om de zwakke plekken van de tegenstander bloot te leggen. En ja hoor, het is Joris die vanaf het midden mooi de aansluiter binnen schiet, 1-2. We krijgen meer grip op de wedstrijd en ook Samuel is lastig te stoppen voor de opponent. Met de bal aan de voet wordt hij naar rechts gedreven, maar dat hindert hem niet en met een neusje voor mooie doelpunten schiet hij de bal wonderschoon over de keeper in de verre hoek, 2-2. En zo gaan we met een gelijke stand en Diego in de zak van Adam richting de kleedkamer.

  Tijdens het dorstlessende moment kunnen we alleen maar trots zijn op de veerkracht van ons team en moeten we zorgen dat we scherp aan de tweede helft beginnen. We zullen van dit team niets cadeau krijgen, dus we gaan nog niet ons schoentje zetten. Die moeten we eerst maar eens voor andere dingen gaan gebruiken. Cem gaat met aangemeten handschoenen ons doel verdedigen en Teun gaat voorin spelen.

  De tweede helft begint weer fel en gaat verder zoals de eerste eindigde met strijd en spanning. Achterin bij WSV staat een meisje opvallend goed te voetballen en staat meer dan haar mannetje, ik noem haar “Lieke\" voor de gelegenheid. Ze verdedigt sterk en voetbalt goed mee. Gelukkig hebben wij ook wereldspelers in ons team, één daarvan is Liam “Alba\" die mee naar voren is geschoven. Met een heerlijke passeeractie komt hij in scorende positie, maar besluit met zijn sterke linker de bal Messiaans te geven op Teun. Teunaldo weet wel raad met dit buitenkansje en verzilvert deze gouden assist tot een voorsprong, 3-2. Het sterrenteam aan de overkant geeft zich niet zomaar gewonnen, maar door goed keeperswerk van Cem en de ijzersterk verdedigende Noah de Ligt blijft het vooralsnog gelijk. Ondanks onze inspanningen valt toch de gelijkmaker en is de spanning om te snijden, 3-3. De blonde Mbappé Samuel gaat vervolgens aan de rechterkant er met de bal vandoor en schiet zowaar de voorsprong weer op het fictieve scorebord, 4-3. Het varkentje blijkt nog niet gewassen, want we hebben onze handen vol aan deze taaie tegenstander en onder leiding van Lieke en Diego weten ze toch wéér gelijk te komen, 4-4. Maar ons team beschikt over een nog grotere winnaarsmentaliteit en nog meer sterren, want Joël Robben was nog niet in dit verhaal naar voren gekomen maar speelde ondertussen wel een puike pot. Adam de alleskunner nam een indribbel op rechts en slalomde langs wat tegenstanders en gaf op perfecte snelheid de bal mee op Joël die knap door liep en heerlijk de winnende binnenschoot zoals Robben ooit in 2013 de Champions League finale besliste, 5-4! We stonden nog even onder druk met een paar corners tegen, maar gelukkig klonk met dichtgeknepen billen het eindsignaal en konden we wederom een overwinning aan ons palmares toevoegen.

  Godenzonen, dappere strijders wat een wedstrijd weer en een mooi hoofdstuk om aan jullie jongensboek toe te voegen. Een uit het vuur gesleepte overwinning met alles erop en eraan. Speler van de week is Adam el Maestro, zijn kwaliteiten gaven vandaag de doorslag verdedigend super en de winnende assist. Zo blijkt ook maar weer dat geen één doelpunt het meest belangrijk is en dat assists en verdedigen minstens zo belangrijk zijn en dat we dat met het hele team moeten doen. Vóór de wedstrijd hebben we het in de kleedkamer ook nog over RESPECT gehad, respect voor elkaar, voor de tegenstander en voor alle betrokkenen. Jullie hebben laten zien dat jullie weten wat dat inhoud en op deze manier een wijze les aan de volwassenen meegegeven;) Volgende week alweer de laatste wedstrijd van het jaar tegen ODIN in Heemskerk, hopelijk kunnen we daar het jaar mooi afsluiten.

  De Coach

rfwbs-slide