• Spannende sportieve afsluiting van 2021

  Door en voor de onderbouw was op 29 december jl. het tussen Kerst en Oud en Nieuw Mix toernooi georganiseerd.

  Van 14.00 tot 15.25 u kwamen de mini’s, 08, 09 en 010 M010 in actie en van 15.30 tot 17.50 u waren de 011, 012 aan de beurt.

  Opkomst eerste deel 48 kinderen die opgedeeld werden qua leeftijd in drie groepjes van 16. Elk groepje speelde vervolgens een eigen 4 tegen 4 toernooi met 4 teams. Op veld A waren daarvoor 4 veldjes ingericht en op veld B twee veldjes. Leuk en mooi om te zien hoe er om de winst met bijbehorend prijsje werd gestreden.

  Bij het tweede deel van het programma een geweldige opkomst van liefst 66 kinderen. Dat werd een toernooi van 6 teams die elkaar allemaal tegenkwamen in vijf wedstrijdjes van 12,5 minuut. Dus twee velden op het A terrein en een veld op het B terrein. Dat leverde spannende en fanatieke partijtjes op want de tijd is kort en bij een achterstand moet er snel wat gebeuren om dit nog om te buigen. Nadat alle uitslagen waren verwerkt, bleken er liefst 3 teams na 3 zeges, een gelijkspel en een nederlaag 10 punten te hebben. Het doelsaldo bepaalde uiteindelijk welk team als toernooiwinnaar uit de bus kwam waarna elk teamlid een prijsje mocht ophalen.

  Opvallend en verheugend dat

  1. Ondanks de miezerige en steeds natter wordende omstandigheden er bij de kinderen geen onvertogen woord viel en het enthousiasme ervan af spatte;
  2. Vele jeugdtrainers aanwezig waren om alles in goede banen te laten verlopen;
  3. Door dit toernooi meer dan 100 jeugdleden hun favoriete spelletje konden spelen.

  Vlak voor de Coronasluitingstijd van 17.00 uur was iedereen van het complex, waren de velden opgeruimd en de ballen weer in de daarvoor bestemde kasten gestopt. Wat overbleef waren tassen vol kletsnatte hesjes die door de organisatie mee naar huis werden genomen richting wasmachine zodat voor 2022 alles weer fris en fruitig gereed ligt.

  Een heerlijke afsluiting zo van voetbaljaar 2021.

rfwbs-slide