• ODIN was erg sterk, maar dan ook vooral verbaal sterk en sterk in het wegschoppen van ballen die Sporting moest ingooien ¬of als Sporting een vrije trap mee kreeg.
  Sporting begon goed, mooi opbouwend spel, goed heen en weer tikken maar helaas wisten we dit niet te verzilveren. ODIN speelde de eerste helft vooral ballen ver naar voren over de middellijn. Een spel waar Sporting even aan moest wennen en helaas kwamen we dus al snel 2-0 achter.
  Gelukkig wist Sporting zich weer te herpakken en wist uiteindelijk de bal in het doel te krijgen bij de tegenstander….. oh nee toch niet, de lijnrechter bepaalde anders en bepaalde dit ook pas toen de bal in het doel lag. We weten nog steeds niet of het ineens kramp in zijn arm was of dat hij in zijn oortje doorkreeg dat de vlag toch echt omhoog moest. Maar volgens de andere toeschouwers aan de zijlijn was het geen buitenspel (ik had helaas een lens voor mijn ogen dus ik kon niet oordelen). Even later wist Dees een bal af te pakken van een aanvaller, Dees wilde vervolgens met de bal natuurlijk richting doel tegenstander. Maar een speler van Odin wist Dees netjes bij zijn shirt te pakken en even met een voet te haken (best knap zo’n dubbele overtreding, deze speler beschikte over een uitstekende hand- en voetcoördinatie). Gevolg was dat Dees met tegenstander en al op de grond vloog. Vrije trap voor Sporting overduidelijk……….zie ook foto’s, dus niet, de vrije trap ging naar de tegenstander. We gingen uiteindelijk de rust in met 3-0. Een volgende VAR momentje was in de tweede helft, in de tweede helft was er namelijk een overtreding van de tegenstander in het strafschopgebied. Fons was op weg naar het doel, ze noemen dat ook wel een doorgebroken speler. In het strafschopgebied werd hij duidelijk onderuitgehaald en kreeg geheel terecht een……… vrije trap. Dat kon toch niet waar zijn, we hadden toch duidelijk gezien dat het binnen de 16 meter was en dat dit dus een penalty moest zijn en zelfs de VAR liet aan de scheidrechter weten daar bewijs van te hebben. Helaas bleef de scheidrechter bij dit besluit en ontnam Sporting wederom de kans om te scoren.
  Ik zal nog even terug komen op mijn uitspraak verbaal sterk en sterk in het wegschoppen van ballen die voor Sporting waren. Ik weet niet of dit een onderdeel is van de training maar een aantal jongens deden dit toch wel met enige regelmaat. De scheidrechter besloot daarom ook dat het genoeg was en gaf zonder uitleg twee keer een gele kaart aan ODIN. Maar ja kinderen leren niets als ze niet uitgelegd wordt wat ze fout doen. Ik vrees dan ook voor de volgende tegenstander dat die er wederom last van gaat krijgen. Maar ik neem het de scheidrechter niet kwalijk, ik zou ook niet in discussie gaan, want inmiddels waren er al wat scheldwoorden over het veld heen gegaan. Onze lijnrechter kreeg het ook wel even te verduren van zowel spelers als een ouder. Toen hij wat van het gedrag zei kreeg hij te horen dat hij zich er niet mee moest bemoeien. Maar genoeg hierover terug naar het voetbal, Sporting bleef netjes opbouwen maar het ontbrak aan de spirit. Er volgden nog wel wat pogingen op doel die uiteindelijk door Vince prachtig uit de hoek verzilverd werd tot een 3-1.
  Een speler van Odin was ook een keer in de war, zijn andere hobby is misschien acrobatiek. Maar dat ging hij nu ook toepassen in het veld. Voor Dees het wist had hij een speler op zijn schouder. Het had zo een act kunnen zijn in Cirque du Soleil.

  Helaas wisten we onze kansen niet verder uit te breiden en al snel kon ODIN weer scoren. Dit keer uit een handsbal van Sporting, de bal werd richting het doel geschoten en om zichzelf te beschermen hield Marcos zijn handen voor zijn borst en gezicht, ik geef hem geen ongelijk. Ja inderdaad in het profvoetbal is dit een penalty, maar als hij niet tegen zijn arm was gekomen was hij wel op zijn borst gekomen en was de bal net zo hard terug gekaatst. Je zag dat de jongens van Sporting nog niet echt getraind zijn om om te gaan met onrechtmatige beslissingen en pestgedrag op het veld. En terecht, een training is er om beter te kunnen voetballen, en je ziet de jongens, en Marith natuurlijk onze powergirl, echt wel groeien. Mooi opbouwend spel elke keer en daar kunnen we dan ook echt wel van genieten langs de kant. De kracht ontbreekt nog net om bij deze sterke tegenstanders dan ook te scoren. Maar het mooie van dit team is dat het een team is, ze werken samen. Dit team komt er wel.

  Nog even een moment voor de scheidrechter want die komt er misschien niet helemaal positief uit in dit verhaal. Ik heb groot respect voor scheidrechters en ze moeten in een kort moment beslissen, en dat kan dus wel eens slecht uitvallen. Dit was nog een relatief jonge scheidrechter en hij moet dus nog veel leren. Dat gaat vast goedkomen als hij een goede begeleiding krijgt.

  Klik hier voor de foto's

rfwbs-slide