• SK 13-2 PAKT KOPPOSITIE

  DE RIJP - Het gras lag er kortgeknipt en uitnodigend bij en naast de grote groep uitsupporters kwam ook het oktoberzonnetje onze jongens aanschouwen. Bij winst op de Rijpenaren, met ruime cijfers, zouden we de koppositie overnemen van onze naaste concurrent Purmersteijn. Motivatie genoeg om de ingeslagen weg, na drie winstpartijen op rij, door te zetten.

  Giel was er niet bij wegens interlandverplichtingen, dus we begonnen met de twee wissels Rinke en Daan die beide de afgelopen week wat ziek waren geweest. Noah vertrouwd onder de lat en Justin, Siem en Don als driemans defensie. Ties, Samuel, Joris en Dishairo het kwartet op het middenveld en Adam, Cem en Quinten het aanvalstrio.


  We beginnen meteen scherp aan het duel en we dwingen wat mogelijkheden af. Geheel tegen de verhouding in komen we uit een counter zowaar op een achterstand, 0-1. Nu komt het op karakter aan en ook dat heeft dit team. Er wordt niets meer weggegeven door de toppers Don, Siem en Justin achterin en met goed doorzetten weet Justin de tank vanaf rechts een niet te missen assist te geven op goaltjesdief Adam, 1-1. Even later is het Quinten \"Berghuis\" die een corner afgemeten op de kruin van Cem deponeert en die weet daar wel raad mee en knikt 'm behendig naar de grond, de verdiende voorsprong is een feit, 1-2!
  Siem besluit vervolgens om maar een keer, tegen alle afspraken in, van ruim dertig meter op doel te vuren en de bal valt afgemeten achter de keeper tegen het net, 1-3! Vooruit we zien het door de vingers en zijn niet boos😉.
  Nog voor rust zet onze goalgetter LewDaandovski ons op een decadente voorsprong door goed af te jagen en nog beter af te ronden, 1-4! Heerlijk.

  De limonade smaakt nog zoeter in de rust, die we nuttigen op het veld en om de boel scherp te houden besluiten we met een rondo.

  De tweede helft blijven we goed en fel spelen en leggen we de ene na de andere goede aanval op de mat. Vooral Quinten heeft  het op z'n ranke heupen ondersteund door de sublieme middenvelders Samuel en Dishairo. We geven de opponent geen moment het gevoel dat er wat te halen valt en ze zijn De Rijp voor de slacht. Het is Joris die met een \"Zidane\" de vijandelijke zestien in danst en zijn schot op de vuisten van de keeper ziet belanden, maar de scherpe Rinkinho weet uit de rebound toch nog het net te doen bollen en pikt zo z'n verdiende goaltje mee, 1-5!

  Keeper Noah is niet Lang, maar weet zich bij twee sporadische tegencorners wel te onderscheiden door goed z'n vuisten tegen de bal te zetten.
  De eindstand wordt bepaald door de sterk spelende Ties, die een vrije trap op het hoofd van E.D. legt en die laat z'n eigen keeper kansloos, 1-6! Een ruime overwinning is binnen en dik verdiend.

  Jongens, de koppositie is nu werkelijkheid en als we volgende week 'gewoon' winnen thuis zijn we herfstkampioen of zoals het in Duitsland zo mooi klinkt: HERBSTMEISTER!
  Het hoofdveld is al gereserveerd en het wordt hoe dan ook een voetbalfeest. Al jullie supporters zijn in ieder geval al super trots op jullie. En wij natuurlijk ook!

  De coaches R&H
rfwbs-slide