• Scorebordjournalistiek

  Op de laatste dag van september vond de KNVB dat dit een uitgelezen moment was voor de helden van Sporting Krommenie JO8-3 om aan te treden tegen de Zeevogels uit Egmond. Omdat het dit weekend onze beurt was om bij Sporting de veldjes uit te zetten, verzamelden we een kwartiertje vroeger dan normaal, zodat de mannen een extra lange warming-up hadden terwijl de mama's en de papa's er lustig op los sleepten met doelen, haringen en de zogenaamde hoedjes.

  Toen de wedstrijd stipt om 9 uur begon waren de mannen al helemaal los. Voordat de Zeevogels zich achter de oren hadden kunnen krabben, stonden ze al met 2-0 achter. Luuk zette op recht een rush in en wist oog in oog met de keeper fraai af te ronden. Uit de aftrap van Zeevogels wist Giovanni de bal meteen te onderscheppen en bij Clint in te leveren. Die hoefde niet na te denken en zijn schot deed het net wederom bollen. Hierna liet Dishairo, die zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde, zien waarom we hem gemist hebben. Strooiend met passes en voorzetten bleek hij een plaag voor de tegenstander. Uit een van die afgemeten voorzetten wist Nick de 3-0 bekeken achter de verbouwereerde doelman te schuiven. Uit een corner bleef de bal uiteindelijk voor Luuk zijn voeten liggen, die verwoestend uithaalde en daarmee de 4-0 in het doel en op het scorebord joeg. Kort daarna gevolgd door een perfecte steekpass van Dishairo die Luuk alleen voor de keeper zette en dat Luuk daar wel raad mee weet, wisten wij natuurlijk allang, maar in Egmond weten ze dat inmiddels ook, 5-0. Ondertussen had Daan zijn plaats onder de lat met Dishairo geruild en ook hij wilde een duit in het zakje doen. Vanaf het middenveld werd Daan door Clint gelanceerd en met een mooie lichaamsschijnbeweging wist hij de keeper de verkeerde hoek in te sturen, 6-0.
  Zeevogels leek nu toch iets beter in hun spel te zijn gekomen want ze wisten de nul van het scorebord te halen door de 6-1 te maken. Een verre uittrap van keeper Dishairo werd door een attente Daan vakkundig opgepikt en tot doelpunt gepromoveerd, 7-1. Hierna weer een doelpunt voor Zeevogels, dat nu toch echt liet zien we l degelijk mee te willen doen in deze wedstrijd, 7-2. Dat lieten de mannen niet op zich zitten en na een uitmuntende steekpass van de goed spelende Max schoot Thomas de 8-2 met een timmermansoog precies in de verre hoek. Vervolgens combineerde Daan en Clint zich een weg door hun verdediging en de laatstgenoemde vond als eindpunt van deze aanval het doel met zijn droge knal 9-2. Vlak voor tijd bracht Zeevogels nog de ruststand van 9-3 op het scorebord.

  Het rustsignaal viel dit keer precies op tijd, zodat ik nog even mijn telraam kon gaan halen want het leek een monsterscore te gaan worden en ik kon het bijna niet meer bijhouden. Na een heel sterk begin was
  Zeevogels toch enigszins terug in de wedstrijd gekomen en daardoor werden, onder het genot van een niet onverdienstelijk getapt bekertje limonade, nog even de puntjes op de i gezet.

  De tweede helft stond op het punt om te beginnen en dus begon die ook. Dat de puntjes goed op de i waren geplaatst bleek al snel want Nick als sluitpost met Thomas en Giovanni ervoor stonden als tijgers te verdedigen en gaven helemaal niets meer weg. Max kwam helemaal los en heerste op het middenveld, Hierdoor was het voor Daan en Luuk heerlijk ballen voorin. De 10-3 kon niet uitblijven en na een technisch perfect uitgevoerde een-twee van Luuk en Daan waarbij Luuk succesvol afrondde, was die ook een feit. Deze werd al rap gevolgd door de 11-3 die vanaf de linkerkant door Daan schitterend in de kruising werd gekruld. Van achteruit word door keeper Nick de bal uitgetrapt, die Max keurig controleert en vervolgens op links diepte ingespeeld. Giovanni trekt een sprint over 30 meter, snelt met de bal langs zijn man, maar ziet zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal van het doel verdwijnen. Hierna kreeg Luuk het weer even op zijn heupen en binnen 4 vier minuten wist hij even zoveel keer te scoren, de een nog harder dan de ander, om er zeker van te zijn dat ze ook echt zitten. 11+4 is bij ons thuis 15, dus met 15-3 op het scorebord was het tijd voor de laatste time out. Luuk neemt de keepershandschoenen van Nick over nadat Clint en Dishairo weer in het veld zijn gekomen gaan we weer vrolijk verder met waar we gebleven waren. Thomas verovert de bal en speelt Clint aan die Dishairo bedient, die op zijn beurt de 16-3 weet te maken. Dishairo bekroond daarna zijn eerste wedstrijd nog met een fraaie solo, waarbij hij twee man en vervolgens de keeper uitspeelt en beheerst afrond, 17-3. Het slotakkoord is echter voor Zeevogels, want zoals het goede gastheren betaamd mogen de gasten de eindstand bepalen en die was deze keer 17-4 voor ons.

  Mannen, complimenten voor een fantastische wedstrijd! We zien jullie elke week beter worden en dat is prachtig om te zien. Jullie hebben steeds meer oog voor elkaar en de ruimtes op het veld wat resulteert in mooie aanvallen. Maar ook verdedigend zijn jullie niet te beroerd om een stapje extra te doen voor elkaar. Zo doe je dat in een team. Klasse!! Als jullie zo door gaan moet Koedijk volgende week geen probleem zijn.
rfwbs-slide