• Schizofreen Sporting doet zichzelf tekort

    Een troosteloos Sportpark Provily. Wegens de aangescherpte corona regels zijn er geen supporters welkom bij de wedstrijden. Langs de kant alleen een aantal ‘begeleiders’ van FC Aalsmeer. Een aantal die hard supporters van O17-2 probeert vanaf de Marslaan toch iets van de wedstrijd mee te krijgen.

    Ik schrijf een kwartier na rust bij de wedstrijd tegen FC Aalsmeer JO17-2. Tussenstand … 0-5. Ja, u leest het goed. De stand geeft geen goed beeld van de verhoudingen in het veld. Sporting is zelfs beter maar dwingt aanvallend weinig af en schiet zichzelf verdedigend constant in de voet door de doelpunten gratis weg te geven. Ik noem twee corners waar we geen oog hebben voor de inlopende man en een bal direct in de voeten van de tegenstander bij het uitverdedigen. Vlak na rust, bij een stand van 0-3, hebben we onze grootste kans. Dat deze van de lijn wordt weggehaald kan er ook nog wel bij. Niets lijkt te lukken vandaag. De frustratie is merkbaar in het veld mede aangewakkerd door een misplaatst soort superioriteitsgevoel bij de tegenstander. Dan toch, halverwege de tweede helft gaat Sem goed door en brengt Sporting op het scorebord, 1-5. Daar is in ieder geval de eretreffer. Het voelt nog niet dat dit voor een ommekeer in de wedstrijd zorgt maar Sporting krijgt weer wat kleur op de wangen. Die zijn even later vuurrood als het binnen 10 minuten opeens 3-5 staat (geplaatste vrije trap van Justin en een goal van wederom Sem). Zou het dan toch? Er is nog een klein kwartier te spelen. Sporting zet alles op alles, maakt in de blessuretijd nog de aansluitingstreffer via Bram (4-5) maar komt ondanks nog een aantal scrimmages voor het doel van de fusieclub uit Aalsmeer net tekort.

    Balen. Uithuilen en opnieuw beginnen. Naar de stand kijken we voorlopig maar even niet meer. Het voetbal was vandaag niet goed en als je dat merkt is alleen hard werken niet genoeg. Pas op het moment dat we hard werken mixten met passie en onverzettelijkheid kantelde de wedstrijd met bijna nog een resultaat als gevolg. Jullie zijn nog jonge mensen, deze wedstrijd nemen jullie mee in de bagage. Jullie weten nu dat bijna het onmogelijke mogelijk is mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. In deze gekke corona tijden een mooie les om te leren.

    Coach Raymond
rfwbs-slide