• Samen winnen, samen verliezen

  DSS jo 9-3 tegen Sporting Krommenie jo 9-2

  Haarlem – Na de oorwassing van vorige week tegen een ploeg uit Haarlem (0-9 tegen EDO hfc) mochten we nu zelf naar de Noord-Hollandse hoofdstad om het op te nemen tegen DSS. Een heerlijke voorjaarszon over het goede kunstgras stond niets in de weg om er een nog mooiere zaterdag van te maken.

  Na wat verbale ondersteuning naar de jongens kon ook de opstelling worden prijsgegeven; Teun onder de lat, Liam en Noah naast elkaar achterin, Cem op het middenveld en Adam en Joël voorin. Joris en Samuel konden aan de zijlijn eerst nog even van de zon genieten.

  De teams blijken aan elkaar gewaagd, want de wedstrijd blijft lang zonder doelpunten. Beide ploegen spelen gedisciplineerd vanuit hun posities en aan onze kant weten Liam en Noah vaak goed in te grijpen wanneer het gevaarlijk dreigt te worden. Het is Cem die de ban weet te breken en de 0-1 binnen schiet. Normaal gesproken geeft zo’n voorsprong vertrouwen, maar nu bleek het aanleiding om minder mee te verdedigen en éénmaal in balbezit weten we elkaar niet te vinden en gaan we te vaak voor eigen succes. De goals waren nog voor rust in de uitverkoop bij Sporting en DSS blijkt een koopjesjager en zo gaan we rusten met een 5-1 achterstand.

  Tijdens de rust blijven we op de zonnige speelweide om onze dorstlessers te nuttigen. Ondertussen heel wat werk aan de winkel voor de coaches om de koppies de goede kant op te krijgen. Bij sommige werkt dit en een enkeling geeft de pijp aan Maarten. Noah gaat het doel verdedigen en Samuel belooft zijn vader nog wel beterschap en hoop doet leven.

  We starten de tweede helft toch weer sterk en zetten de Haarlemmers onder druk wat ook op rechts een corner op levert. Deze wordt door Teun slim laag ingespeeld op Samuel die de bal in één keer op zijn pantoffel neemt en in de verre hoek de keeper kansloos laat, 5-2. Helaas valt aan de andere kant de 6-2 al snel, maar we geven ons nog niet gewonnen. Adam werkt weer keihard en toont karakter en dat geldt ook voor Joris. Ondertussen redt Noah nog knap een inzet en wordt een assist van Samuel nét niet verzilverd door de wederom goed spelende Liam. Samuel weet zijn belofte dan helemaal in te lossen, want op aangeven van Joris schiet hij schitterend vanaf rechts de 6-3 tegen de touwen en draagt de beauty op aan de geblesseerd uitgevallen Joël. In plaats van dat dit ons een boost geeft herhaalt zich het fenomeen van de eerste helft en zijn de drie dwaze dagen weer geopend. De uiterst sportieve en leuke tegenstander vult de tassen dankbaar en weet een 11-3 eindstand op het scorebord te zetten.

  Jongens, helaas een tweede, flinke, nederlaag op rij, maar dat kan gebeuren in deze eerste klasse. De laatste nederlaag had niet zo hoog uit hoeven vallen en daarvoor steek ik hand in eigen boezem, want het is aan de coach om de spelers op de juiste posities te zetten en dat had beter gekund. Zo leren we allemaal na deze nederlaag en zijn we weer een hoop wijsheid rijker waar we wat mee kunnen doen. Voorlopig geen speler van de week, want we gaan eerst weer zorgen om als team beter te worden en als dat lukt kan iederéén trots zijn. Toch blij met jullie getoonde karakter in de tweede helft en zoals vóór de wedstrijd al gezegd; we winnen samen en we verliezen samen! Desondanks was het een mooie zaterdag.

  De coach
rfwbs-slide