• Samen de schouders onder Sporting Krommenie

  Beste Sporting Fan!

  Er staat weer een nieuw voetbalseizoen voor de deur!

  En hebben we daar zin in? JA! De berichten die ons bereiken zijn in ieder geval enthousiast. De sportieve prestaties worden zo hier en daar al pittig op de proef gesteld en de laatste overtollige Corona- en vakantie kilo’s worden weggetraind. Dus ja we zijn weer op weg! En ook al zijn we het virus nog niet kwijt en zijn de maatregelen nog altijd van kracht we gaan er voor. Ons complex ligt er weer strak en vlak bij. De pittige puzzels van traininschema’s en teamindelingen zijn weer opgelost dus laat het seizoen 20-21 maar komen!

  Er is echter nog 1 ding waar we ieders aandacht voor vragen: ook onze vereniging draait op vrijwilligers en daar hebben we nogal een tekort aan! Dat zou kunnen betekenen dat we de kantine niet altijd open kunnen hebben, er toernooien niet georganiseerd kunnen worden en we hebben een dreigend tekort aan wedstrijdleiding en spelbegeleiders. En eigenlijk hoort daar nog een ‘enzovoort’ achter want de bezetting op alle plekken is zeer matig.

  We gaan het oplossen en dat gaan we samen doen! En het zal niemand onbekend in de oren klinken want bij de meeste verenigingen is dit al aan de orde: een verplichte bijdrage aan het vrijwilligersbeleid. En het is echt te overzien laten we dat voorop stellen: het gaat om 9 uur vrijwilligerswerk per seizoen per lid. We ontkomen er niet aan en als we het met z’n allen doen dan is dat wel zo fair. We maken het gemakkelijk met een app: handig, overzichtelijk en je hebt de keus!

  In de voetbal.nl app schrijf je je in voor een dienst en een tijdstip naar keuze.

  Op de website (onder vijwilligersbeleid) staat uitgelegd hoe dit werkt. Leden zijn zelf verantwoordelijk ervoor te zorgen dat ze hun diensten aan het eind van het seizoen gedraaid hebben. Via een puntensysteem weten we precies wie wel en geen diensten heeft gedraaid. Lukt het via de app niet de club te bereiken, dan zijn er altijd andere mogelijkheden via bijvoorbeeld de mail.

  Het invoeren van dit beleid zal ongetwijfeld tot wat aanloopproblemen kunnen leiden. We doen ons best alles zo soepel mogelijk op te lossen, maar mocht er onverhoopt iets mis gaan, ga dan met elkaar in gesprek en meld het op vrijwilliger@sportingkrommenie.nl. Dan kunnen wij er ook weer van leren.

  We hebben als club eerder een proef gedaan met verplichte bardiensten. Niet iedereen heeft zich toen ingeschreven, maar we hadden wel direct zo'n 100 aanmeldingen. En echt alle mensen die een bardienst hebben gedraaid die vonden het superleuk om te doen! We verzinnen het niet het is echt zo dus laten we er met z’n allen een succes van maken en schrijf je gelijk in.

  Vragen, slimme opmerkingen, verzoeken? Gebruik dan het eerder genoemde mailadres!

  We rekenen op jullie allemaal!

  Op naar een gezond, veilig, sportief nieuw seizoen!

  De vrijwilligerscoördinator

  Marco Kuster

rfwbs-slide