• 'Ronaldo' uit de Rijp

  Een opdondertje uit De Rijp slalomt, sprint, trekt, duwt, paast, kapt, dolt en scoort. Hij huppelt lichtvoetig als een ruw pareltje.

  We zijn vooraf gewaarschuwd. Niet met z’n drieēn op hem af rennen. Probeer hem te blokkeren. Wat we ook doen; het jochie is iedereen steeds een stapje te slim af. Hij verplaatst simpel met een paar bewegingen het spel en de bal naar zijn maatjes. Dan maken zij gewoon het opgebouwde klusje af.

  In de eerste helft slaat De Rijp in een paar minuten zijn slag. Bij de 0-2 achterstand kunnen wij scoren. Door twee verwoestende afstandschoten staat het ineens snel 0-4. Terwijl we op dat moment de trucjes van De Rijp-ster voorzichtig onder controle hebben.

  In de tweede helft is de verwondering groter. Het is genieten. Moeten we hem hard en ruw tackelen? Nee, natuurlijk niet. We zijn niet jaloers. Hun ‘Ronaldo’ voetbalt in zijn eentje tussen dertien spelers en hij bepaalt wat er op het veld gebeurt. Zonder alle andere spelertjes uit het Rijp-team tekort te doen, waarom voetbalt hij nog bij jullie? ‘AZ toonde interesse en heeft verder niets meer gedaan.Ze vinden hem te klein,’ zegt de leider van De Rijp.

  Wat raar dat geen enkele club uit de regio Purmerend, FC Volendam of Fortuna Wormerveer dit vaardige, sluwe, mannetje over het hoofd ziet. Zo’n klein kaboutertje is het nou ook weer niet. Hij mag bij Sporting komen, kaatsen wij terug.

  Wat hebben onze Ronaldo, Messi, Neymar, Pogba, Dybala, De Bruyne, Bale, Ibrahimovic en Lieke Martens gedaan? Zij hebben zoals altijd allemaal hun stinkende best gedaan. Een behoorlijk deel van de tweede helft is Sporting Krommenie beter. Sander is voorin opzoek naar een doelpunt en achterin helpt ie de anderen. Martijn en Stijn tH geven gedurende de wedstrijd het voetbalprinsje uit De Rijp steeds minder ruimte en lucht. In de rug gedekt door Mees en Max die ook andere verdedigende taken verrichten of soms naar voren springen. Marit kan zich een paar keer uitleven met reddingen. Antonio pikt niet zijn doelpunt mee, het laatste stapje en het nodige geluk werken vandaag niet mee. We zijn overklast door De Rijp. Op kleine eenvoudige punten. In het vrijlopen, aanbieden, op het juiste moment gaan.

  Mees scoort nog mooi door een goede assist van Stijn dG! Levi en Marit maken de 2-6 via een frommelgoal. Als de wedstrijd tien minuten langer had geduurd, dan hadden wij zeker meer doelpunten gemaakt. Er is weer een nuttige les geleerd in het omgaan met tegenslagen en overeind blijven. Niet opgeven, doorgaan. Het is al geen makkelijk seizoen. Later zal iedereen terugdenken aan deze leerzame momenten. Als het in de toekomst wél meezit.

  In onze beleving was het 2-5. Officieel is het 2-6 maar het schijnt 2-7 te zijn geworden. Dan hebben we iets gemist of we zijn de tel kwijt geraakt door de acties van 'Ronaldo'uit de Rijp.
rfwbs-slide