• Rijp voor de slachtbank

  Onder het toeziend ook van enkele spelers van Saenden werd de topper tussen De Rijp 1 en Sporting Krommenie 1 in gang gezet door scheidrechter Hendrickx.
  Gezien de stand in de top 3 zou je verwachten dat De Rijp direct van leer zou trekken. Niets was minder waar. Sporting begon direct fel. Goed combinerend aan zowel de linker als rechterkant kwam De Rijp in de beginfase al onder druk te staan.
  Via en steekpass van Roel Meijns op Unlu levant die in de verre hoek keurig afrondde kwam Sporting in de 6e minuut al op voorsprong. Dat hadden de meegekomen supporters nu ook weer niet verwacht. Hierop zou je denken dat De Rijp de schroom van zich afschudde. Met 5 geblesseerde spelers kon De Rijp geen vuist maken tegen de zeer jonge ploeg van trainer Jordi van Beek. Het genie van Krommenie durft, zoals het een Nederlandse trainer betaamt, veel jong spelers in te zetten in het toch al jonge elftal van Sporting.
  Wessel Krook is in de 25e minuut die een goede voorzet afgeeft van links op Mike Pirovano. De spelers van Saenden geloofde het ook niet helemaal, want De Rijp staat toch echt bovenaan.
  De dode spelmomenten waren de enige manier waarop De Rijp nog iets terug kon doen. Nadat Jim Gielen in het strafschop gebied van Sporting Krommenie even last leek te krijgen van een bestaande blessure werd de corner door De Rijp snel genomen Rick Schrama leek voor de aansluitingstreffer te zorgen 1-2. De kordaat leidende scheidsrechter floot hierna direct voor rust.
  We zijn er niet bij geweest, maar waar Jordi van Beel zijn spelers wellicht tot rust maande tijdens de thee zal trainer Peter van der Zwaan van De Rijp het hebben laten donderen. Dde Rijp kwam dan ook in de 2e helft veel feller uit de startblokken. Een 2-2- hing in de lucht. Door goed verdedigend werk van de heipalen van Krommenie, Tanno de Graaf, Jim Gielen en de uitblinkende rechtsback Job Groot hield Sporting stand. Je kon zien dat Mikey Hofs van De Rijp werd gemist, maar de eindpass werd er door SK ook al vroeg uitgehaald.
  De 1e 20 minuten van de 2e helft zette De Rijp goed druk. Echter door goed combinatiespel van SK kwam het vertrouwen langzaam weer terug en de verdediging van De Rijp leek kwetsbaar. De 2 bal was vaak voor de aanvallers van SK waardoor De Rijp vaak achterin werd gehouden. Toch kwam in de 56e minuut pas de 1e cornoer voor SK in de 2e helft. Helaas is dit vandaag niet het sterkste wapen ondanks dat er toch wel wat lengte is in het elftal van SK.
  In de 62 e minuut moet keeper Martijn Mooij al stompend redding brengen om De Rijp niet alsnog op gelijke hoogte te laten komen.
  Enkele minuten later ( de miezerregen heeft plaats gemaakt voor flinke druppels) is er een rvij trap vanaf links. De verdediging van De Rijp reageert niet alert genoeg. Keeper Jos Timmer word verrast door de vallende bal en Wessel Krook scoort de 1-3. De wedstrijd lijkt beslist.
  Echter de beker is nog helemaal leeg gedronken voor De Rijp. Een lange bal van keeper Martijn van SK op Roel Meijns wordt verlengd op invaller Mats Schoonheijt die op de 2e invaller Kevin de Groot door passed. Laatst genoedme rond deze keurig af in de verre hoek. 1-4.
  De selectie van Sporting Krommenie oogt fris en gretig na de winterstop. Jordi beschikt over een aantal vaste waarden maar de invallers doen het ook iedere week weer uitstekend.
  Volgende week de wedstrijd thuis tegen laagvlieger Duinrand en Alcmaria tegen De Rijp kan het zomaar zijn dat SK na 17 februari virtueel 2e staat in de 4e klasse.

  Klasse mannen. Het was een mooie wedstrijd om naar te kijken.
rfwbs-slide