• Rey en Sjaco

  Op de foto hierboven staan Rey en Sjaco. Vrijwilligers waarvan elke club er te weinig heeft. U weet wel, de mensen die ervoor zorgen dat uw meest waardevolle bezit, uw kind, elke week zijn favoriete sport kan uitoefenen. Helden, want zij zorgden ervoor dat de wedstrijd bij Saenden gewoon doorgang kon vinden. Dus, als u nog niets doet voor onze club, neem daar dan een voorbeeld aan en word een Rey … of een Sjaco.

  Ondanks de inspanningen van Rey en Sjaco lag het B-veld van Saenden er niet best bij. Zompig en waar het té zompig was geweest was het nu afgedekt met een lading zand waar de klimduin in Schoorl jaloers op zou zijn. We moesten het er maar mee doen al zou het naar verloop van de wedstrijd niet in ons voordeel blijken. De vorige ontmoeting tegen Saenden van 25 september jl. stond ons nog helder op het netvlies. Een kansloze nederlaag (6-1) in een wedstrijd waarbij we de ondergrens aantikten en geen antwoord hadden op het energieke spel van de Gladoren. De week daarna verloren we nog van KFC om vervolgens niets meer te verliezen (6x winst, 2x gelijkspel). Er was ons veel aan gelegen die reeks in stand en onze titelaspiraties levend te houden.

  Met de vorige wedstrijd in het achterhoofd kozen we voor een iets behoudender speelplan tegen het 4-4-2 van Saenden zonder teveel concessies te doen aan onze eigen 4-3-3 huisstijl. In de opbouw van Saenden zouden onze buitenspelers doorzakken op hun buitenste middenvelders. Door de backs vrij te laten wilden we voorkomen dat onze centrale verdedigers 1-op-1 kwamen te staan. Mocht er een middenvelder doorkomen dan konden de backs ook direct rugdekking geven. In het plan hielden we dan een verdedigende middenvelder over die de centrale verdedigers kon bijstaan bij afvallende ballen en vrijkwam in de opbouw. Dit plan werkte de eerste helft hartstikke prima. Saenden wist er niet echt raad mee. Het was dan ook jammer dat we in de eerste minuut van de wedstrijd nog stonden te slapen. Een blauw-witter schatte wat een kansloze bal leek alerter in dan onze verdediging (1-0). Daarna een beter Sporting. Tot grote kansen zou dit nog niet leiden, wel tot een vrije trap net buiten de zestien waar Mykai zich achter zette. De coaches en het publiek keken tegen de laagstaande zon in en keken de bal over om daarna waar te nemen dat ons team terughobbelde naar de middencirkel. Zat ie dan toch? Het antwoord is ja (1-1). Coach vraagt om in het vervolg iets meer enthousiasme te tonen na het scoren van een goal. We hoeven gerust niet op elkaar te liggen of een vliegtuig na te doen maar een handje in de lucht is toch wel het minste. Niet juichen is wel erg blasé. Zoals gezegd, een beter Sporting, vooral over rechts kwamen we een aantal keer goed door. De grootste kans was voor Joao uit een lage voorzet van Bjorg. Het moest in één keer, dan kan zo’n bal over gaan. Al met al gaf de eerste helft voldoende vertrouwen voor een goede afloop.

  Ik had al gezegd dat het veld er niet best bij lag. Dat gold in overtreffende trap voor het gedeelte van het veld waar wij de tweede helft ons doel verdedigden. Wij zijn gewend verzorgd op te bouwen. Dat was nu echt onbegonnen werk. De spelers leken wel Bambi op ijs. Bij iedere ingespeelde bal, aanname of kaats was het zaak om ervoor te zorgen niet uit te glijden. Op een gegeven moment ontkwamen we er dan ook niet meer aan om lang te spelen. Daardoor werd het een fysieke wedstrijd en over het algemeen zijn onze tegenstanders, en Saenden zeker, daar een stuk beter in. Ik zal er kort over zijn, op basis van de tweede helft had Saenden de winst verdient. Met meer geluk dan wijsheid en een dankjewel aan keeper Duan, die met een wereldredding in de slotminuut erger voorkwam, werd een resultaat binnengeharkt.

  Een gestolen punt maar die zijn ook van harte welkom. Aldus verlengen we onze ongeslagen reeks, staan we nog wel aan kop maar moeten we die nu virtueel afstaan aan Bloemendaal. Voor ons breekt nu de winterstop aan. Pas 29 januari ziet u ons weer terug bij de streekderby tegen SVA. Hopelijk zijn er dan weer toeschouwers welkom. In de tussenliggende periode heeft u genoeg tijd om na te denken wat uw goede voornemen voor 2022 is. Wie wil ik zijn? Rey of Sjaco?

  Coach Raymond
rfwbs-slide