• Recht op meer

  Zuid-Duitse sferen bij Saenden Dirndls , lederhosen en grote pullen bier. De tempartuur deed in ieder geval goed mee om in de stemming te komen. Het wijs snijdend koud.
  De stand voor de aftrap was dat Saenden op de 2e plaats stond met 1 wedstrijd meer gespeeld als Sporting Krommenie die op de 4e plaats te vinden was. Winst voor Sporting zou een belangrijke stap kunnen zijn richting de top.
  Jim dacht leuk mee te doen met het Oktoberfest door in de 2e minuut al een goudgele rakker te pakken. Dat betekent wat voorzichter verdedigen de rest van de wedstrijd.
  Na 2 minuten al een prima kans voor Wessel na aangeven van Roel. De open doel kans werd echter van de lijn gekeerd door een verdediger van Saenden.
  Direct hierna een kans voor Saenden vanaf rechts. Deze werd echter onschadelijk gemaakt door Luuk.
  Nog geen 2 minuten later een vrije trap vanaf links. Perfect genomen door Unlu en even fraai ingekopt door Roel. Op dat moment een verdeinde voorsprong.
  In de 11 e minuut komt Saenden alweer langszij. Een strakke pass vanaf rechts afgerond met een bekeken schot in de verre hoek. 1-1.
  Nog geen minuut later wederom en kans. Sporting komt nu toch wel wat onder druk. Saenden speelt fysieker en soms slimmer. Sporting wil graag voetballen en ‘piept’ niet zo snel, dit in tegenstelling tot de spelers van Saenden die bij het woord Fest al gaan liggen,.
  De dode spel momenten lijken er steeds meer ingeslepen te worden. Weer een vrije trap van Unlu waar Roel er net niet bij kan.
  Hierna is het een beetje opgedroogd bij Sporting en speelt Saenden meer naar voren. In de 16 e minuut redt Martijn knap na een misverstand in de verdediging en niet veel later volgt er weer een dot van een kans voor Saenden.
  In de 23 e minuut en vrije trap van Unlu op een vrijwel dezelfde plaats. De bal komt goed voor, maar wordt door Roel, Ruben en Jim gemist.
  Saenden speelt steeds de diepe bal op hun snelle spits en Sproting heeft hier duidelijk moeite mee. De linksbuiten wordt in de 30 e minuut volkomen vrijgelaten bij een pass vanaf rechts en de 2-1 valt bij de 2e paal binnen. Er zijn echt wel kansen voor Sporting maar ze willen maar niet vallen. Steeds zit er wel een been of ander lichaamsdeel van Saenden tussen. Ook Saenden krijg wat meer ‘echte kansen.

  Met een gevoelstemperatuur van net boven het vriespunt is het niet heel vervelend om de kantine op te zoeken in de rust. Schlagers galmen door de speakers. Je krijgt dan toch een beetje het ‘Duitse’ gevoel en visioenen uit lang vervlogen tijden komen voorbij. Het zal ook wel met de witte shirts van Die Saenden Manschafft te maken hebben.

  In de rust wordt er gewisseld. Job mag wat langer onder de warme douche, Luc Boon en Mike speelt meer vanaf links om meer diepgang te krijgen. Ruben die weer in de spits speelt wordt echter nog steeds niet gevonden en in de 55e min wordt hij vervangen door een andere telg uit de Pirovano familie, Mats maakt zijn opwachting.

  Na de rust is het balbezit is voornamelijk voor Sporting. Waarbij de Saenden spelers zich ook na de thee (?) nog steeds opzichtig laten vallen. Zouden er dan toch vrouwelijke hormonen in het Duitse bier zitten? Ze gaan zich nu ook met de arbitrage bemoeien en ze kramen i.i.g. langs de lijn meer onzin uit.

  Sporting heeft regelmatig balverlies op het middenveld en zodoende komt de verdediging wel meer onder druk te staan. In de 73 e minuut een corner van Saenden die maar net over gaat.

  Het volgende kwartier kabbel de wedstrijd zich een beetje voort. In de 83 e minuut wordt Luuk gewisseld voor een aanvaller om toch nog de gelijkmaker te forceren. Maar dan treedt ook hier weer de aloude voetbalwet in werking. Als je zelf niet scoort dan doet een andere het wel. Of….. eines bier geht immer hinein maar geen doelpunten bij Sporting. Een corner 5 minuten voor tijd gaat over alles en iedereen heen 3-1.

  Toch prikt Sporting er nog 1 bij vlak voor tijd. Een afgezwaaide corner wordt resoluut ingeschoten door Jop Mirck. Eindstand 3-2

  In plaats van 2e staan we nu 6e, maar met een goed resultaat zondag, thuis, tegen Westzaan staan ze er zo weer bij in de bovenste regionen. Het kan echt. De mannen voetballen bij vlagen erg goed. Nu nog de kansen benutten en we kunnen meedoen voor de prijzen dit jaar.

  Wat zou het geweldig zijn als we net als vorige keer tegen RCZ weer veel thuis publiek mogen ontvangen op het sportpark. Geen schlagers dit keer.


  De grazende supporter