• Prima overwinning op Limmen door hard werken en efficient afwerken

  Limmen – Sporting Krommenie 0-2

  Na de teleurstellende nederlaag tegen Bergen vorig week was het deze keer de beurt aan SK om de degens te kruisen met Limmen. Net als vorige week werkte het weer niet erg mee, maar de tribune van Limmen was uitgerust met luxe leren fauteuils, wat door de weer in grote getale opgekomen uitpubliek bijzonder werd gewaardeerd. Limmen is een van de oudste dorpen in Noord Holland en het was meteen te merken dat de Limmenezen (?) meer ervaring hadden met het spelen op doornat “echt” gras. De eerste 10 minuten waren de vlot combinerende Limmenaren (?) het betere team, doch de beste kans was voor onze Kevin die vanuit een vrije trap de goed keepende doelman van Limmen tot een uiterste krachtinspanning dwong. Hierna volgde een periode waarin Limmen optisch heerste, de beste kansen had, maar scherpte miste in de beslissende pass dan wel in de afwerking. SK was in deze periode slordig in balbezit en wist via de counter regelmatig gevaarlijk te worden. Via een van deze counters werd Mitchel vrij gespeeld op rechts, met een fraaie pass “over de hele” werd de vrijlopende Mike bereikt. Mike aarzelde niet en met een militaire precisie mikte hij op het hoofd van Mitch, die snoeihard inkopte 0-1. De grazende supporter weet niet precies meer waar hij blijer van was: Het doelpunt, of het feit dat Mitch weer ongeschonden terugkwam op aarde. Van Basten in zijn beste jaren sprong minder hoog dan Mitch.
  De tulpenbollenboeren schrokken hier wel van, maar niet genoeg om het initiatief in de wedstrijd uit handen te geven. Uit een van de aanvallen van Limmen, die weer over veel schijven liep, kwam een lage voorzet van links op een op de penaltystip vrijstaande Limmerik (?) maar ook deze uitgelezen kans werd met veel gevoel hoog over geplaatst. Dit was kenmerkend voor de wedstrijd. Een beter combinerend Limmen die scherpte miste in de eindpass en in de afwerking voor het doel tegenover een gevaarlijk counterend SK.
  Met een 0-1 stand werd de weldadige warmte van de gezellige kantine opgezocht. Na de te zoete, maar wel lekker warme, chocomel te hebben opgeslobberd, werd de zijlijn weer opgezocht voor het vervolg van de wedstrijd. Limmen trok meteen weer ten strijde (in het verleden deden ze dat trouwens ook tegen de Vikingen en Romeinen volgens de historicus onder de grazende supporters) en de weer uitstekend keepende Martijn wist weer redding te brengen toen de spits via een scrimmage alleen voor hem verscheen. Hierna volgde een rommelige periode waar beide partijen slordig speelden, het meeste balbezit voor Limmen was en SK met felle uitvallen loerde op een beslissend doelpunt. Na ongeveer een uur spelen werd Mike gewisseld voor Roel. Een kwartier voor tijd was het dan uiteindelijk weer raak voor SK. Door balverlies van Limmen op het middenveld belande de bal via de kluts voor de voeten van de attent reagerende Kevin, die er als een haas mee vertrok richting doel van Limmen. Handig omspeelde hij de keeper, waarna hij afmaakte in het lege doel 0-2.
  De wedstrijd bloedde hierna langzaam dood tot Mitchel zich ongelukkig verstapte en kermend op het doornatte zompige gras stortte (ga je niet voor je plezier op liggen). Limmen weigerde hierop, ondanks vele verzoeken, de bal uit te spelen voor blessurebehandeling. Dit ging zo in tegen het rechtvaardigheidsgevoel van Mitch dat hij een iets te harde overtreding maakte waardoor hij (terecht) de laatste 10 minuten vanaf de zijlijn mocht bekijken. Met behulp van de wissels Daan en Wessel werden deze minuten geroutineerd uitgespeeld en was de tweede overwinning in de competitie een feit. Mannen ik ben trots op jullie, er is weer enorm hard gewerkt en de punten zitten weer in de tas. Martijn die zijn doel weer met verve wist te verdedigen is unaniem tot speler van de wedstrijd benoemd.

  De grazende supporter
rfwbs-slide