• Prachtige overwinning

    Vandaag een vroege wedstrijd om 12.00 uur, met als resultaat 2 meldingen over verslapen, dus dan vraag je je wel af of de meiden met volle focus aan de wedstrijd gaan beginnen. Blijkbaar heeft de tegenstander die afgereisd was vanuit Blokker er veel meer moeite mee, want na een minuut is het al raak en maakt Noé de 1-0 van afstand. Dat is een superbegin want Blokkers staat als tweede op de ranglijst en Sporting slechts 8e dus de verwachtingen zijn niet al te hoog gespannen. Maar ook Fleur V is lekker uitgeslapen en zij kan op de keeper af, maar uitgeslapen of niet, de dames uit Blokker, gelegen in West-Friesland zijn uit de kluiten gewassen en weten haar dus van de bal af te lopen. De volgende actie van Sporting is helaas een gevalletje buitenspel, maar enkele minuten later is er al een 2-0 doordat Lisanne vanaf de flanken op de keepster afgestuurd wordt en haar ternauwernood weet te passeren en het balletje lekker in kan tikken. Wel weer jammer dat een gedeelte van het publiek blijkbaar moeite had om het bed uit te komen, want die hebben toch 2 lekkere goals gemist.
    Blokkers staan niet voor niets hoog genoteerd: het tempo is hoog, de duels fel en ze loeren op kansjes. Maar Demi is de baas van het strafschopgebied en ook corners zijn geen probleem. Blokkers voert langzaam het tempo op en zet de verdediging wel meer onder druk. Ondanks deze druk is Shanou sneller bij de bal en kan de bal terug naar de middenvelders. Daar loopt het vandaag lekker: Fleur M en Lucia weten via 3 1-2tjes de keepster te bereiken, maar die blokt de bal goed. Famke, 2 koppen kleiner dan haar tegenstandster fungeert als muurtje waar niemand langs kan, dus dat is lekker safe.
    Ook de combinaties in de aanval tussen beide Fleurs gaan leuk. Maar Blokkers wil toch echt graag de aansluiting vinden. Abir moet ingrijpen en dat resulteert in een vrije trap vanaf een kleine 20 meter, gelukkig gaat de bal over en iedereen haalt opgelucht adem. Dan volgt er nog een corner, de bal raakt in de kluts voor het doel en via vele benen weet Noé de bal van de lijn weg te knallen waarbij ze Demi bijna knock-out schiet. Demi kan gelukkig een kwartiertje bijkomen want Aad fluit voor rust. Lekker met nul tegendoelpunten de kleedkamer in.
    Ook in de tweede helft laat Famke zien dat ze goed uitgeslapen is: ze probeert het direct van afstand, maar heeft daarbij geen geluk. Blokkers weet elkaar ook goed te vinden en zij weten ook met hun combinaties aardig door te komen. Ze weten heel wat corners te versieren en zijn daarin redelijk gevaarlijk, maar dit keer weet Demi voor de kluts te gaan liggen en zo het doel schoon te houden. Blokkers mag op herhaling, gelukkig gaat de bal over. Sporting komt er bij tijd en wijle maar moeilijk uit, maar het lukt ze uiteindelijk toch. Weer probeert Famke het van afstand, maar de kracht ontbreekt. Dan schiet de bal door en kan Blokkers counteren, gelukkig is Demi er om de bal weg te knallen. Sporting valt aan, via Fleur M en Fleur V wordt Lisanne aangespeeld, maar het schot is te makkelijk. Dan is Blokker weer gevaarlijk en ze weten een prachtschot op doel te lanceren maar Demi kan de bal met een professionele duik wegtikken van het doel. Prachtige redding! Dit was de kans voor Blokkers om aansluiting te maken en zo de wedstrijd te keren, maar het lukt niet. Sporting combineert weer vrolijk verder op het middenveld en in de aanval, Lisanne komt vlak bij de keeper maar scoren zit er niet in. Ook Noé laat nog even zien dat ze niet onder de indruk is van een tegenstandster die een kop groter is, maar tot een echte kans komt het niet.
    Blokkers blijft zoeken en vanuit een vrije trap schieten ze een heel lastige bal met een rare stuit, maar Demi is in vorm en dus is het gevaar geweken. Ook de hoge bal plukt ze met gemak uit de lucht. Dan kan Sporting er via Fleur M een prachtige counter uitgooien, Fleur kan zelf vanaf het middenveld starten en moet zich los zien te maken van 2 tegenstandsters, al struikelend kan ze toch tot een geweldig schot komen en vanaf links bekroont ze haar harde werken met een prachtig doelpunt. 3-0. De strijd is gestreden, de energie van de Blokkers stroomt weg. Sporting probeert de stand nog verder op te voeren via Noé en Julie maar het mag niet baten. 3-0 is een prachtige overwinning! Slechts weinig kansen, de strijd werd op het middenveld gestreden, dus flink rendement met 3 doelpunten, maar ook die 0 die prijkt mooi op het scorebord, die is ook zeker een eervolle vermelding waard. Complimenten aan het hele team!
rfwbs-slide