• Pepernootje in Uitgeest

  JoO 9-2 FC Uitgeest – Sporting Krommenie
  Voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen mochten we naar de FC in Uitgeest en zoals inmiddels gebruikelijk begonnen we met een tactische bespreking in de kleedkamer. De jongens weten dat ze het veld “groot\" moeten maken bij balbezit en bij balverlies weer meer naar elkaar toe moeten kruipen, om op deze manier zo snel mogelijk de bal weer te veroveren. Niet afwachten, maar aanpakken op de helft van de tegenstander. De spelers komen ook met eigen inbreng en zo had Joris de tip om bij corners tégen een mannetje bij de tweede paal te zetten.
  Samuel begon als keeper vandaag, Cem en Liam samen achterin, Joris als centrale man en Teun en Adam moesten voor gevaar voorin zorgen. Hoewel ik van de ouders hoorde dat dit een geduchte tegenstander was fluisterde Joël me in dat het een pepernootje (makkie) zou worden.
  De eerste helft startten we furieus en terwijl ondergetekende de inspeelballen nog in het netje aan het stoppen was, lag de wedstrijdbal al in het netje aan de overkant, 0-1. Teun zou de doelpuntenmaker zijn volgens mijn betrouwbare assistenten Noah en Joël die in de wissel begonnen. Teun had de smaak te pakken en schoot vanaf rechts maar op doel en ook deze verdween achter de keeper, 0-2. Ondertussen kwamen ook de jongens van Uitgeest er af en toe uit en werden gevaarlijk met uitballen, maar Samuel stond attent te keepen en maakte een betrouwbare indruk. Met een mooie pass door het midden zette de altijd hardwerkende Adam zijn aanvalspartner Teun vrij voor de keeper, die op zijn beurt beheerst afrondde, 0-3. Teun besloot dat een hattrick nog niet genoeg was en schoot met een volley fraai raak, 0-4. Ook Adam probeerde met een mooie kopbal de score uit te breiden, maar deze ging net naast. De tegenpartij deed voor rust nog wel wat terug via een uitbal vanaf rechts ging de bal er bij de tweede paal in, 1-4. De wederom goed spelende Cem vond een marge van drie te weinig en schoot van eigen helft schitterend op de lat en via de rug van de verbaasde keeper scoorde hij de 1-5.
  Tijdens de limonade-break kon ik de dorstige matadoren niets anders adviseren dan het strijdplan in de tweede helft zo voort te zetten en daar waren ze het wel mee eens. Zoals vooraf afgesproken loste Cem Samuel af op doel, gelukkig werden er vanuit het publiek iets grotere handschoenen toegereikt vanwege de grote keepershanden van onze reus.
  De tweede helft moesten we nog even inkomen en na eerst een safe van Cem werd het alsnog 2-5. Nu vond Samuel dat het niet spannend moest gaan worden en schoot vanuit het midden recht op doel, 2-6. Kort daarna deed de tandem Adam Teun ook weer van zich spreken en laatst genoemde scoorde alweer zijn vijfde goal, 2-7. Ondertussen bleef ook de achterhoede meedogenloos en fair strijden voor de bal met Liam, alias Jordi Alba, voorop. Tegelijkertijd liet Noah zich niet verleiden om ook naar voren te gaan en zorgde voor een goede balans. Het was wederom Samuel die de score uitbreidde, op aangeven van assist koning Adam schoot hij hard binnen, 2-8. De hoogtepunten wisselden zich in een rap tempo af en wéér Samuel scoorde nu zijn derde van de ochtend, 2-9. We zouden bijna vergeten dat FC Uitgeest heus geen slechte tegenstander was en ondanks de vangbal van Cem oordeelde de arbiter, zonder de VAR te raadplegen, dat de bal achter de lijn was, 3-9. Nog een mooie actie van Samuel zorgde voor een flitsende aanval over links die Teun net niet kon verzilveren. Aan de overkant was het maar goed dat Cem de handschoenen aan had want een pegel richting kruising wist hij schitterend te pareren. Als antwoord op de tegenstoot lobde Joris de bal heerlijk over de keeper op de lat en soms is een bal op de lat nog mooier dan een goal. Als kers op de toch al heerlijke taart schoot Samuel vanaf links de bal lekker in de verre hoek en voltooide voor de tweede keer dit seizoen la decima, 3-10!
  Jongens, mannen, strijders! Wederom mijn complimenten voor een puike pot voetbal. Ik heb het mezelf moeilijk gemaakt om elke wedstrijd een speler van de week te benoemen, want ook deze wedstrijd was gewoon het héle team goed. Echter deze keer krijgt Samuel de eer vanwege zijn foutloze keepersoptreden in de eerste helft en zijn werklust en vier doelpunten in de tweede helft. Tip van de week: meer bewegen zonder bal en laat je horen als je vrij loopt.

  De coach.