• Passie & Enthousiasme in IJmuiden  IJmuiden - Na de nipte thuisnederlaag vorige week (0-18) tegen de iets betere meiden uit de IJmond, mochten de dames voor hun tweede wedstrijd zelf naar IJmuiden om het op te nemen tegen de plaatselijke V.V.

  Een goede warming-up op het heerlijk vochtige gras met de brede meidenselectie straalde al veel vertrouwen uit en het enthousiasme van de dames gaf hoop op een positiever resultaat.

  De eerste minuten gaat de wedstrijd gelijk op en er wordt hard gewerkt door onze strijdsters. Na een kleine tien minuten wordt deze arbeid beloond, want Indy R. komt vrij voor de keepster en schiet overtuigend ons eerste velddoelpunt tegen de touwen, 0-1! Net voor de eerste time-out laten onze meiden zien ook netjes opgevoed te zijn, want ze wachten allemaal netjes op een gestruikelde tegenstandster om te kijken hoe het met het slachtoffer gaat en vergeten dat er nog werd doorgespeeld door haar teamgenoten, 1-1.
  Met de remise op het scorebord gaan we het tweede kwart furieus in en het is wederom Indy R. die met een mooie rush over rechts zichzelf en het team beloond met een voorsprong, 1-2!  Ze heeft de smaak te pakken, de supportersschare was nog niet eens uitgejuicht, of de volgende lag al in het netje om zo haar hattrick te voltooien, 1-3!
  Alsof dat nog niet genoeg is weet ze door goed op te letten bij een uitgooi van de keepster en met een heuse \"panna\" de comfortabele russstand binnen te schieten, 1-4!
  De rust heeft de opponent goed gedaan en nu starten zij de tweede helft voortvarend, nog voor het vierde kwart weten ze de achterstand te reduceren tot één, 3-4. Sporting raakt niet onder de indruk en met onverstoorde passie en werklust door het hele team weet Elize de marge weer op twee te zetten, 3-5! Bij wat gerommel voor het vijandelijke doel weet nu ook Elize wat scoren is en schiet met haar tweede van de ochtend de onoverbrugbare voorsprong binnen, 3-6! Het slotakkoord is voor de gastvrouwen en die bepalen de eindstand op 4-6. En zo is de eerste dik verdiende overwinning na, voor sommige pas hun tweede wedstrijd ooit, een feit en kunnen we met z'n allen niet wachten op het volgende optreden van dit nieuwe meidenteam van ons Sporting Krommenie tegen WSV '30 thuis.

rfwbs-slide