• PASSIE EN GOGME

  PASSIE EN GOGME BIJ ONDER 10-1

  KROMMENIE – Na vier nederlagen op rij in dit nog prille seizoen kwam JVC uit Julianadorp voor onze derde thuiswedstrijd bij ons op bezoek. Deze tegenstander heeft de eerste vier potjes ook steeds met één doelpunt verschil verloren, dus het beloofde een gewaagde strijd te gaan worden. Buienradar was ons gunstig gezind, zodat de paraplu`s tijdelijk niet nodig waren en het balletje lekker kon rollen over de vochtige pollen.

  Ties verdedigt ons doel deze wedstrijd en vindt dat zo leuk dat hij dit ook de komende wedstrijden in oktober zal gaan doen. De achterhoede bestaat uit Siem rechts en Adam op links en Joris als centrale man, om zo Samuel links voorin en Rinke rechts voorin te bedienen. Don en Quinten beginnen op een reservebank waar Manchester City jaloers op zou zijn.

  In de kleedkamer een wat langere bespreking dan gebruikelijk over de voorwaarden die we nodig hebben om nu wél eens die overwinning af te dwingen, gezien we bijna alle wedstrijden wel goed gevoetbald hebben maar nog steeds geen zege daaraan hebben overgehouden. We zijn het er over eens dat we als TEAM moeten gaan functioneren, amigos in het veld, elkaar wat gunnen, samen onze doelpunten vieren en elkaar motiveren. Verder konden we ook meer PASSIE gebruiken in ons spel, de echte wil om duels te winnen bij ieder afzonderlijk en vooral als team, beleving en overgave! Als we dit ook nog eens zouden combineren met iets meer GOGME (slimheid), dan moest het goedkomen. Uiteraard alles met RESPECT, behandel een ander zoals jij dit ook zou willen.

  Met deze handvaten betraden we het veld en hopen we dat de geleverde trainingsarbeid zich op de zaterdag zal uitbetalen. We beginnen inderdaad voortvarend en er wordt af en toe zelfs één keer geraakt in het positiespel. Het is Rinke die de bal goed meekrijgt van Joris en lekker afrondt, 1-0! De rollen zijn hierna omgedraaid en het is Rinke die na een goede individuele actie de bal afgeeft aan Joris, 2-0! Rinke heeft de smaak te pakken en beloont deze keer zichzelf na een sterke actie aan de rechterflank, 3-0! Adam de alleskunner staat goed te verdedigen, passt ook goed de ballen in en komt af en toe lekker mee op. Tussendoor is Samuel nog gevaarlijk en ontbreekt het aan geluk, maar we blijven de gasten goed onder druk zetten en dwingen de fouten af. Mooi voorbeeld is wanneer de keeper niet meer weet waar hij de bal kwijt kan en steeds vaker in dribbelt, we onderscheppen de bal en Siem onderneemt een dappere poging om van grote afstand net naast het lege doel te schieten. JVC weet toch wat terug te doen en scoort de 3-1, dus het is zaak de marge weer te vergroten en dat is aan Don wel besteed, want uit de rebound maakt hij het verschil weer tot drie, nog voor de time-out, 4-1! We dienen scherp te blijven want we hebben wel vaker ruim voorgestaan, iets meer de rust bewaren in balbezit zou mooi zijn. Het is Joris die zijn goede eerste helft bekroont met zijn tweede assist, want met een heerlijke voorzet vanaf rechts, als *John van het Schip in zijn beste dagen, weet hij Don op zijn kruin te bedienen, die op zijn beurt á la *John Bosman de bal tegen de touwen knikt 5-1! (*ik weet dit zijn namen uit het verleden, maar voor aanvullende info doe ik een beroep op jullie vaders). We blijven goed voetballen en na goed lang balbezit wordt Samuel bereikt op rechts die, wederom onfortuinlijk, op de lat schiet. De bal blijft dus in het spel, maar kennelijk waren we nog aan het nagenieten, dus de bal lag plotseling in ons netje, 5-2. Gelukkig is het Quinten die scherp is na een genomen vrije trap en de bal koel binnenschiet, 6-2 en met deze stand gaan we ook aan naar de limonade break.

  Uitrustend op het veld zijn we erg tevreden met het vertoonde spel en uiteraard de tussenstand, tegelijk is dit slèchts een tussenstand en moet de tweede helft minstens zo sterk zijn om nu eens de punten in de tas te kunnen stoppen.

  Die tweede helft beginnen we weer goed en weet eerst de keeper nog goed redding te brengen na een harde inzet wat een corner oplevert. Uit de door Rinke genomen corner weet Samuel de bal onder controle te krijgen en schiet onberispelijk binnen, 7-2! Samuel is op stoom geraakt en weet ook de panklare assist van Rinke te verzilveren, 8-2! Uit toch weer een moment van onachtzaamheid weten de bezoekers via een uitbal weer wat terug te doen, 8-3. Ties heeft vandaag verder weinig te doen, maar straalt een betrouwbare indruk uit en voetbalt goed mee. Gelukkig was onze doelpuntenhonger nog niet gestild en is het Samuel die zijn hattrick voltooid met een heerlijke krul vanaf links in de rechterhoek, 9-2! Vanaf de tribunes wordt vanaf dat moment “tien! tien! tien!” gescandeerd en Quinten geeft daar graag gehoor aan, 10-3! De supporters zijn tevreden en Quinten trakteert zichzelf ook nog op een hattrick, 11-3! Tot slot helpt de keeper ook nog mee en schenkt de bal aan Don die dit kadootje graag uitpakt en ook zijn hattrick en ons dozijn feilloos binnentrapt, 12-3! Tot slot weet Samuel nog een keer de vijandige dwarsligger te raken met zijn linker, maar de eindstand was al eerder bepaald.

  Vrienden, amigos, ik denk dat we allemaal genoten hebben van jullie spel, iedereen heeft passie uitgestraald en dus ook plezier en zo kun je dus wedstrijden winnen. Jullie hebben dit als team gedaan, dat wil zeggen dat iedereen deed wat er van hem verwacht werd en wat we afgesproken hebben. Uiteraard ook wat verbeterpunten: ook als het gedurende de wedstrijd wat makkelijker gaat de bal het werk laten doen en niet gaan lopen en pielen met de bal, meer rust in balbezit en die paar momenten bij de tegendoelpunten scherp blijven, zodat ook deze voorkomen kunnen worden. Uiteraard gaan we daar aankomende trainingsweek weer mee verder. Vrijdag op tijd naar bed, want dan wacht FC Uitgeest ons op om 09:00 in het naburige dorp.

  De coach
rfwbs-slide