• Overwinning uit het vuur gesleept.

  In Egmond Binnen op de eerste warme dag van het jaar traden de gladiatoren van Sporting Krommenie aan tegen de Zeevogels.
  Je moet er wel op tijd bij zijn want zowel vorige week als nu zat het eerste doelpunt er al in voordat de supporters zich goed en wel geïnstalleerd hadden. Nu was het Luc “napoleon” Boon die een aanval over links al in de 7de minuut achter de Zeevogels goalie deponeerde. 0-1. Hoewel dit een voorbode leek van een leuke wedstrijd was dit niet het geval. Het spel van beide kanten was vol fouten en het publiek genoot meer van het zonnetje dan van het vertoonde spel. De enige gevaarlijke momenten kwamen uit dode spelmomenten. Zo ook halverwege de 1ste helft. Zeevogels nam een corner vanaf rechts, bij de 2de paal werd de bal uit het boekje teruggekopt op de spits die van dichtbij de gelijkmaker inschoot. 1-1. Hierna waren er nog wat kleine kansjes voor beide ploegen maar tot grote kansen kwam het niet.
  De grootste kans kwam, aan het eind van de eerste helft, op naam van Levent Unlu die op links de diepte in werd gestuurd door Mike Pirovano, knap naar binnen zijn tegenstander uitkapte maar niet genoeg tijd had om doeltreffend uit te halen.
  De 2de helft nam Sporting Krommenie optisch het heft in handen en drong Zeevogels op het lange, brede en slechte veld terug. Dit leidde tot wat kansen voor Sporting Krommenie maar het vizier stond niet scherp en de warmte had een verlammende werking op beide ploegen. Ondanks het optische overwicht van Sporting Krommenie wist ook Zeevogels een paar keer grote verwarring te stichten tussen de verdedigers van SK en hun keeper wat voor gevaarlijke situatie voor het SK doel leidde. Ook de 2de helft kwamen de grootste kansen weer uit dode spelmomenten. Uit een vrije trap aan de linkerkant op de goed vrijlopende Roel Meijns komt een voorzet die knap door Levent Unlu wordt behandeld. Zijn inzet beland op de lat. Ook een pass van Unlu op Pirovano wordt door de verdedigers van Zeevogels van de lijn gehaald. Eenieder had zich al neergelegd bij een puntendeling doch 2 minuten voor het eind van de reguliere speeltijd werd Meijns hardhandig tegen het gras gewerkt net buiten het strafschopgebied van Zeevogels. Pirovano plaatste zich achter de bal en mikte het projectiel op het hoofd van de meegekomen laatste man Jim Gielen die keurig naar de vrijstaande Meijns kopte die geen moeite had Sporting Krommenie voor de 2de keer op voorsprong te zetten. De opluchting en vreugde aan Sporting Krommenie kant was enorm groot. Hierna volgde nog een aantal vervelende minuten waarbij met name Zeevogels geen kansen meer creëerden maar wel gefrustreerd een aantal harde overtredingen maakten die niet in de geest van de wedstrijd pasten.

  Met een tevreden en opgelucht gevoel keerde de grazende supporter huiswaarts. We zijn nog steeds in de race om de titel.

  De grazende supporter.
rfwbs-slide