• Onnodig spannend!

  Limmen JO15-3 - Sporting Krommenie JO15-3 1-4

  Het begint heel spannend te worden in de competitie.
  Sporting heeft de afgelopen weken zo goed gepresteerd dat ze maar blijven klimmen in de stand.
  Vorige week nog een monsterzege tegen Jong Holland 16-0.
  Deze week een belangrijk duel uit tegen Limmen. Een ploeg die onder ons in de rangschikking staat maar wel hele bijzondere uitslagen heeft neergezet.
  Goed om dus scherp aan de wedstrijd te beginnen en de tegenstander niet in het spel te laten komen.
  Nou scherp zouden het zeker worden. Al na 1 minuut krijgen we een hele grote kans voor Finn om de score te openen maar het schot zou naast het doel gaan. Die afwijking zouden we de hele wedstrijd door te zien krijgen, als ook een groot aantal goede kansen!!
  Snel na de kans van Finn zou Damjan hard op de lat schieten! Weer geen goal.
  We grijpen dus gelukkig wel meteen het initiatief in de wedstrijd.
  Door een mooie dieptebal van achteruit wordt Finn gelanceerd waarna hij met een fraai schot Sporting op voorsprong zet: 0-1.
  Het overwicht houden we in handen, we zijn veel sterker maar het wordt soms iets te gehaast. Met iets meer rust zouden we al snel op een veel grotere voorsprong staan.
  Gelukkig vergroten we de voorsprong naar 0-2 na weer een mooie aanval en een doelpunt van Finn.
  De kansen blijven maar komen en het is een wonder dat het maar 0-2 staat als we het rustsignaal bereiken.
  Na rust blijkt Limmen nieuwe energiebronnen te hebben aangeboord en zetten ze druk op onze organisatie. Doordat we nog steeds te gehaast voetballen, brengen we onszelf in de problemen.
  We proberen ze veel op buitenspelval te controleren maar dat is nog niet zo makkelijk. De voorhoede van Limmen is behoorlijk snel waar we af en toe de handen aan vol hebben.
  Uiteindelijk grijpen we toch weer het initiatief en breiden onze voorsprong uit door een prachtige volley van Atakan: 0-3.
  We blijven grote kansen krijgen maar zo makkelijk als het vorige week ging, des te lastiger vinden we deze week het doel.
  Het enige smetje op de wedstrijd kwam door een foutje in onze verdediging waardoor Limmen terug kon komen naar 1-3.
  Door een zeer discutabele beslissing van de scheidsrechter om Limmen een penalty te geven, lijkt al onze inzet als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Gelukkig hebben we een zeer betrouwbare keeper in het doel staan die ook penalties tegen houdt! Het blijft terecht 1-3.
  De directe tegenaanval van Sporting wordt gelukkig zo scherp uitgespeeld dat we de voorsprong meteen vergroten tot 1-4; weer een mooi doelpunt van Finn!
  Volledig verdiend bereiken we hiermee de eindstreep.
  Goed gedaan mannen! Hard gewerkt en een mooi resultaat. Met een beetje meer scherpte in het vizier was hier een hele grote uitslag mogelijk geweest.
  Op naar de volgende wedstrijd; een hele spannende, thuis tegen HSV die tweede in de stand staan.
  Tot volgende week!
rfwbs-slide