• OktoberFest

  Zaterdagochtend, de zon scheen al heerlijk over het vochtige gras van Zaandam waar we voor de derde competitiewedstrijd aan mochten treden tegen de jongens van Racing Club. Onze jongens zijn nog steeds ongeslagen en dat wilden we graag zo houden, dus we staken de koppies bij elkaar en spraken af dat we vandaag doorgingen zoals we vorige week waren geëindigd. Uiteraard waren we er ons van bewust dat we gewoon weer begonnen op 0-0.

  De opstelling bespraken we tijdens de fanatieke warming-up en Teun bood aan graag wederom een helft te willen keepen. Joris en Liam begonnen achterin met Cem op het middenveld en Joël en Adam mochten het voorin laten zien. Noah en Samuel waren de analisten en wisten de coach attent te houden door vanaf minuut één veelvuldig aan te geven dat zij ook wel heel graag het veld wilden betreden.

  De teams op het veld bleken aan elkaar gewaagd en de eerste minuten van de eerste helft was het vooral een strijd op het middenveld met wat kleine kansen over en weer, echter bleef het lang 0-0. Cem leek de ban te breken door vanuit een uitbal van ver te scoren, de spelbegeleider meende dat het in één keer was en telde hem niet. Na de beelden in de samenvatting terug te hebben gezien bleek dat Cem de bal wel degelijk eerder had geraakt dus wij tellen hem wel, 0-1. Al snel volgde de time-out en konden we nog wat puntjes op de i zetten. Bij balbezit sneller overspelen en bij balverlies eerder de bal heroveren was de conclusie. En zo geschiedde, Cem wist Joris vanaf links met een splijtende pass te bereiken en Joris schoot hem keurig binnen 0-2. Even later was het Samuel, die al een paar keer goed oog had voor de vrije man en ruimte, op rechts door kwam en speelde goed over naar Adam die in één keer doortikte op Joris die wederom voortreffelijk afrondde, 0-3. Nog voor rust kreeg Joël het op zijn heupen en ging prachtig vanaf links met bal aan de voet langs iedereen heen en beloonde zichzelf met een doelpunt, 0-4!

  In de rust bleven we wederom lekker buiten en we werden bediend met de nodige limonade. Joris pakte de handschoenen over van Teun en voorderest moesten we gewoon zo lekker doorgaan, daar waren we het wel over eens en soms zijn er ook weinig woorden nodig.

  De tweede helft lieten we ons toch te ver terugzakken, maar door onze topverdedigers Noah en Liam ontstonden er weinig kansen voor de Zaandammers. Helaas wisten ze voor de time-out nog wel te scoren en belandde er ook een schot op onze paal. Tijdens de onderbreking moesten alle neuzen weer dezelfde kant op, want nog een tegentreffer zou de spanning onnodig weer terugbrengen. Deze raad werd goed opgepakt en al snel wist Teun, met een fantastische crosspass Adam te bereiken en deze keer was het Adam de afmaker, 1-5. Adam die overigens wéér goed speelde vandaag met veel lef en werklust, klasse. Samuel liet nog een kans onbenut toen de bal door keeper Joris over alles en iedereen heen doorstuiterde en daar goed op anticipeerde maar helaas net naast schoot. Toen was het Joël-time, want nu vanaf rechts etaleerde hij zijn klasse met een mooie rush à la Robben en schoot fraai raak, 1-6. Aan de andere kant was het Noah die zich als menselijke barricade voor een pegel van de tegenstander wierp en zo ongetwijfeld een tegentreffer voorkwam. Uiteraard is het scorebord niet compleet zonder een goal van “Teunaldo\" , dus besloot hij met een ware panna de doelman te verschalken en de eindstand te bepalen op 1-7. En zo was de eerste wedstrijd in oktober toch weer een feest!

  Amigos, jullie hebben wederom een mooie partij voetbal op de mat gelegd waar jullie trots op mogen zijn! Speler van de Week is JOËL, je zet je stijgende lijn goed door, bleef vanuit je positie spelen waardoor je kracht over had om duels goed aan te gaan en acties te maken. Daarbij twee heerlijke goals en nul blessurebehandelingen, ga zo door.
  Tip van de week: blijf werken aan de voorgaande tips, zodat we als team nóg beter worden.

  De coach