• Offside

    Speelronde nummer 4, de laatste wedstrijd voor de voorjaarsvakantie en een vooruitzicht van drie weken geen competitie. Tegenstander Saenden JO15-2 … of beter Saenden JO15-1 … of eigenlijk WSV JO15-2. Dat zit zo, het hele team is om redenen overgestapt van WSV naar Saenden. De Wormerveerders hebben al een JO15-1 team en dus kreeg dit team, al spelen ze een klasse hoger dan hun nieuwe clubgenoten, de titel JO15-2. Een blik op de ranglijst leert dat het tijd wordt om punten te halen. Drie wedstrijden en een schamel puntje past niet bij de ambitie die we hebben. Saenden had wat dat betreft een betere start. De eerste twee wedstrijden werden gewonnen, alleen KFC was vorige week te sterk. Laten wij nou net tegen de Kogers ons enige punt gehaald hebben.
    Via via kreeg ik door dat we ons moesten voorbereiden op een tegenstander in 442 met een snelle aanvaller. In de voorbereiding hebben we daar aandacht aan besteed en kregen de backs de opdracht door te dekken op hun buitenste middenvelders bij balbezit van Saenden. De 6, verdedigende middenvelder, zou in dat geval inzakken vlak voor de verdediging om een mannetje meer te houden tegen hun 2 aanvallers. Bij balbezit van ons moest er een back mee naar voren ter compensatie van de 4 middenvelders van Saenden.
    Alle bespiegelingen vooraf ten spijt keken we al binnen 5 minuten tegen een achterstand aan. Een op het oog eenvoudige situatie werd riskant door een foute inspeelpass van achteruit, funest voor een team dat net aan het omschakelen is (0-1). We hadden gelukkig niet lang nodig om het evenwicht te herstellen. Althans, dat dacht ik. We stonden al weer klaar voor de aftrap totdat de arbiter besloot het doelpunt toch af te keuren wegens buitenspel onder aanhoudend geklaag van Saenden en aanhang. Zuur. Ik moet er verder maar niet teveel over zeggen maar het gevoel blijft wel hangen dat wij net iets meer moeten doen om wedstrijden te winnen dan de tegenstander. Zie vorige week bij DEM en eerder bij De Foresters, Kolping Boys en De Rijp. In de 20e minuut dan toch de gelijkmaker. Een strafschop nadat Mykai onrechtmatig werd afgestopt in de 16-meter. Het duurde even voordat iemand de bal durfde op te pakken maar uiteindelijk nam Bram zijn verantwoordelijkheid, 1-1. Na deze treffer heb ik niet veel aantekeningen meer gemaakt. Ondanks een licht overwicht van Sporting gebeurde er weinig in de doelgebieden. Van Saenden werd behoudens een paar afstandsschoten helemaal niets meer vernomen. De snelle aanvaller zat in de achterzak van Stef en Brett speelde een foutloze pot centraal achterin. Ik noteerde nog wel een paar heetgebakerde spelers met een blauw-wit shirtje. Dat we niet konden profiteren van het feit dat ze een aantal minuten aan de kant mochten toekijken zegt genoeg over onze aanvallende onmacht. Vlak voor tijd leken we de drie punten toch nog in Krommenie te houden. De paal was echter Saenden’s beste vriend nadat een gevaarlijke voorzet door één van hun verdedigers werd verlengd.
    Na afloop kon iedereen wel vrede hebben met het gelijkspel. Ik vond ons beter maar voor een overwinning hebben we toch echt zelf te weinig afgedwongen. We drukken nu even op de pauzeknop en hervatten pas op 7 maart weer de competitie met een uitwedstrijd bij Uitgeest. Genoeg tijd om de koppies weer fris te maken. Tot dan!

    Coach Raymond
rfwbs-slide