• o8-1 te sterk voor Odin

    Zaterdagochtend, 8.20 uur: de jongens van de o8-1 verzamelen in de kantine, waar het warm en droog is. Althans, een deel van het team. Waarschijnlijk dacht de rest dat door de aanhoudende regen de wedstrijd afgelast zou zijn. Niet dus. Vier jongens togen naar het sompige veld voor de warming up, waar nummer 5 zich aansluit. Nog één dan hebben we in ieder geval een compleet team. Gelukkig komt die vlak voor het fluitsignaal aangerend. Van nummer 7 nog steeds geen spoor. Geen wissel dus. Op zich met dit weer wel lekker: de jongens zijn bij het warmlopen al doorweekt en blijven zo in ieder geval in beweging. Behalve Ties dan, die staat de eerste helft op doel.

    Na even aftasten verovert Sporting steeds meer terrein en krijgt de eerste doelkans. Hoppa, Boaz jast maar meteen de 1-0 erin. Dat laat Odin niet zomaar op zich zitten, binnen een minuut schuiven ze de 1-1 in het net. Dat kan nog spannend worden! Joris krijgt een kans, maar de keeper vangt de bal. Don krijgt de bal en geeft mooi voor op Boaz, die de 2-1 scoort. Odin is weer aan zet, maar Walter en Siem staan goed te verdedigen en geven ze geen kans. Niet veel later weet Siem in het drukke doelgebied tussen alle voetbalbeentjes door de bal in het doel te werken: 3-1.
    Odin krijgt de nodige kansen, maar Ties staat goed te keepen. Hij ziet Boaz voorin helemaal vrij staan en geeft een prachtig geplaatste assist, waardoor Boaz beheerst de 4-1 maakt.

    Na een korte limonadepauze, hervatten de jongens het spel. Don neemt de keepersrol over. Na de aftrap onderschept Ties direct de bal en schiet de 5-1 in de touwen. Hij neemt ook de 6-1 voor zijn rekening. Met deze score besluiten de Sporting-boys het systeem om te gooien naar 5 aanvallers. Odin doet daarmee zijn voordeel en breekt uit. Met een listig lobje scoren ze de 6-2 en niet veel later volgt ook de 6-3. Ze proberen het nog een keer, maar Don staat prima te keepen. De jongens lijken zich te realiseren dat verdedigen er ook bij hoort en nemen snel weer de juiste positie in. Vanaf dat moment krijgen de Odin-boys geen kans meer. Ties zet de 7-3 op het scorebord en geeft vervolgens netjes voor op Boaz: weer raak (8-3)! We zijn er nog niet, want het duw- en trekwerk van Odin levert een vrije trap op, die Ties neemt: een half hoge bal op Boaz, die hij naast de kansloze keeper in het doel kopt. Vlak voor het eindsignaal verliest de Odin-keeper de bal, die Boaz nog even onderschept en de eindstand op 10-3 zet.

    Jongens, goed gewerkt hoor in dit vieze, natte weer! Volgende week de eerste competitiewedstrijd tegen AFC’34. Hopelijk is het dan droger en warmer!