• Nu al een team? een voor allen en allen voor een.

    Onze eerste wedstrijd, 2 teams in elkaar geschoven, nieuwe gezichten in het team en nieuwe gezichten langs de lijn. Met slechts 2 trainingen in de benen, waarvan de eerste keer een partijvorm op een groot veld mochten onze jongens voor de eerste keer hun voetbalkunsten op een groot veld laten zijn, en dan ook nog wel het hoofdveld met heel veel ouders als toeschouwer lang de lijn. Voor ons als coaches was het even puzzelen wie waar het beste tot zijn recht zou komen. Met slechts 2 trainingen was de info van het vorige coaches welkom! Ook met de hulp van Peter en Jelle als scheidsrechterkorps was meer dan welkom. Helaas moesten we Jeff deze wedstrijd missen.
    De eerste voorbespreking luisterde de groep aandachtig naar de opstelling en kregen een korte instructie wat van een ieder verwacht wordt. De positie houden op het veld en zeker met deze temperatuur belangrijk. Daan had de taak om de hele groep aan de hand te nemen bij de warming up en als 1 team deze gezamenlijk af te werken. Hier werd al zichtbaar dat ze als een team wilde opereren, dit beloofde veel goeds voor de wedstrijd. We begonnen met Coen op doel, Mauro, Bram, Dax, Aiden im de verdediging, Daan, Demi Thane op het middenveld Lenny, Tim en Tygo in de voorhoede. Jordy en Luka begonnen in de wissel.
    We begonnen scherp aan de wedstrijd en de eerste combinaties waren zichtbaar. De posities werden goed bezet en de verdediging kwam nauwelijks in de problemen, mede door het harde werken op het middenveld. We kwamen door een aantal combinaties dicht bij het doel, maar konden het niet afmaken. En prompt “valt” het doelpunt letterlijk uit de lucht! Een zondagsschot van buiten onze 16 valt net onder de lat over de omhoogspringende Coen heen. Even later moesten we Coen met een kleine blessure naar de kant. Zo gingen we met een 0-1 achterstand de rust in.
    De jongens geloofden dat ze deze achterstand ongedaan konden maken. De tweede helft begonnen we sterk, Het middenveld heerste met Daan, Mauro, Luka, Thane en Demi en de verdediging stond onder leiding van Bram met Bram en Jordy als een ondoordringbare muur! De voorhoede met Tim in de punt en Lenny en Tygo er omheen probeerde de verdediging onder druk te zetten. We kwamen dicht bij de 16 en we konden eindelijk de keeper beproeven. Een vrij trap voor WSV, waar onze verdediging op de middellijn stond, luidde een messcherpe counter in. Dax greep goed in! We waren gewaarschuwd, maar bij de eerstvolgende counter mocht een WSVer het middenveld oversteken en Dax was kansloos. Toch geen hangende koppies, de Assendelftse- Krommeniese mouwen werden opgestroopt en er werd een schepje boven opgedaan. combinaties en steekpasses brachten ons steeds dichter bij het doel. En toen was het raak, Mauro rondde een mooie aanval schitterend af! Na de aftrap werd de tegenstander verder onder druk gezet. De nieuwe fraaie aanval resulteerde in een corner, die Tygo voor zijn rekening nam. Een ingedraaide corner viel op wonderbaarlijke wijze in het doel, met hulp en dank aan de keeper van WSV. Ondanks de sporting druk hield WSV stand en eindigde dit mooie openingsduel in een 2-2, waar alle spelers tevreden mee waren. Ook met dank voor de sportieve en gelijkwaardige tegenstander WSV. Hiernaast waren de coaches erg tevreden over wat ze op het veld lieten zien, de posities, de passing, de vechtlust en de teamspirit. Dit belooft veel goeds voor het nieuwe seizoen!

    Tot zaterdag bij de 2e bekerwedstrijd uit om 9:00 bij VVA
rfwbs-slide