• Nipte Nederlaag

  JO 10-1 opent seizoen met nipte nederlaag

  Alkmaar – De kicksen waren weer van zolder gehaald, de transfermarkt gesloten en het eerste team van Sporting’s negenjarige talenten kon met een uitgebalanceerde selectie richting Alkmaar. Aldaar werden ze opgewacht door de leeftijdsgenoten van Alcmaria Victrix om af te trappen voor de eerste wedstrijd van het seizoen in de hoofdklasse G.

  Helaas moest Quinten vanwege hoofdletsel na een val de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan, bij deze namens het hele team veel sterkte en hopelijk tot snel. We startten het nieuwe seizoen ook in een nieuwe formatie 1-1-3-1 waar we de laatste training ook al mee hadden geoefend. Siem trok voor de hele wedstrijd het mannen roze keepersshirt over zijn schouders en Don begon als centrale rots achterin. Het middenveld bestond van links naar rechts met “los tres amigos” Ties, Joris en Samuel en Adam als aanjagende alleskunner in de punt voorin. Rinke bleef voor nadere instructies nog even naast de coach staan alvorens hij zijn debuut kon maken.

  De eerste helft begon wat nerveus van beide kanten en dat resulteerde in wat corners, over en weer, die verder weinig opleverden. Er volgden wat hachelijke momenten voor ons doel waar we goed weg kwamen met kort achter elkaar twee ballen op de dwarsligger. Gelukkig creëerden wij ook wat kansen door er voetballend goed uit te komen. Uit één van die kansen viel ook op prachtige wijze ons eerste doelpunt van het seizoen, want het was Rinke die op links goed doorkwam en meegaf op Adam die op zijn beurt een niet te missen assist afleverde bij Joris, 0-1! Er werd hard gewerkt door alle mannen en de voorsprong werd mee de kleedkamer in genomen.

  Onder het genot van mierzoete limonade (of moest er toch nog water bij?) bespraken we gezamenlijk de eerste helft. Conclusie was dat we ons goed aan de afspraken hadden gehouden en we soms de bal iets eerder moesten afspelen, zodat je teamgenoot meer tijd heeft om wat met de bal te doen en daar was ons doelpunt een mooi voorbeeld van. We moesten sowieso met dezelfde instelling doorgaan, want de teams waren écht aan elkaar gewaagd dus we konden niet verzaken.

  Helaas viel in het tweede bedrijf al snel de 1-1 en alle zeilen moesten weer bijgezet worden en dat gebeurde, want Joris schoot vanaf rechts heerlijk beheerst zijn tweede van de dag in de linker benedenhoek, 1-2! Nu kwamen de gastheren weer en Don moest vakkundig aan de noodrem trekken waaruit een zeldzame vrije trap volgden, uit de rebound belandde de bal helaas achter de ijzersterk keepende Siem, 2-2.
  Dit lieten we niet over onze kant gaan en we gingen op jacht naar de voorsprong en zo bleek dat we naast hard werken ook allemaal gewoon lekker kunnen voetballen. Rinke en Samuel wisten ieder na goede acties de paal nog te raken en Joris had pech dat een vlammend schot door de keeper tot corner werd gedegradeerd. Uiteindelijk wist Don ’t Kanon na goed doorzetten de verdiende voorsprong binnen te schieten, 2-3! Uiteraard kwamen wij nu weer wat onder druk te staan en waar bij ons de ballen via de paal mis gingen viel bij ons via Siem en twee palen onfortuinlijk de gelijkmaker binnen, 3-3. Waarschijnlijk hadden we nog geen pech genoeg gehad, want Alcmaria schoot ook nog hun eerste voorsprong binnen, 4-3.
  De coach/spelbegeleider zag zijn kans schoon om zijn vermoedelijk dure uurwerk van Zwitserse makelij te raadplegen en floot terstond af. Zo eindigde deze heerlijke voetbalochtend toch met een zure nasmaak ondanks de zoete limonade in de rust.

  Mannen, ik ben heel trots op jullie getoonde inzet en het nakomen van jullie afspraken welke horen bij elke positie in het veld. Bij vlagen ook goed voetbal gezien en individuele klasse en als we volgende wedstrijden nóg meer blijven bewegen zonder bal en iets eerder overspelen na een goede actie wordt het alleen maar beter. Als we dan ook iets meer mazzel hebben op bepaalde momenten en een spelbegeleider met een goedkoper horloge komen de overwinningen vanzelf. Volgende week thuis tegen Kolping Boys om 10:15, komt allen kijken! Nu al zin in …

  De Coachrfwbs-slide