• Niet op tijd bij de wekker

    Het was even stil op wedstrijdgebied maar ondertussen is er veel gebeurd. Het elftal is toch weer terug in de eerste klasse en mag het nu weer tegen streekgenoten opnemen en weer op gelijkwaardig niveau acteren. Hierdoor zijn er wedstrijden verplaatst en hebben de meiden een paar zaterdagen niet gespeeld. Helaas was dat te merken: Je zou denken dat ze er vol enthousiasme en gretigheid weer in gaan, maar helaas was de werkelijkheid dat ze de eerste 10 minuten stonden te pitten. Na het derde doelpunt werden ze wakker en begonnen ze eindelijk aan de wedstrijd. Langzaam maar zeker werd er weer lekker gecombineerd met elkaar, werden de aanvallen weer opgebouwd en ontstonden er weer kansjes. Door vakantie, blessureleed en zelfs een schorsing ontbraken er een paar vaste krachten, maar gelukkig was Yara bereid om direct na haar eigen wedstrijd nog even door te pakken in MO17-1. Met haar inbreng ging het verdedigend een stuk beter en ontstond er een gelijkwaardige wedstrijd. Helaas lukte het afronden niet en hadden we met een bal naast, bal over en bal in het zijnet de hoogtepunten van de eerste helft wel gehad. Op slag van rust kreeg KFC een corner mee, deze werd niet goed verdedigd en uiteindelijk lag de bal toch weer in het net en was de ruststand maar liefst 0-4.
    In de regenachtige tweede helft ging Sporting zoals wel vaker beter van start. Met het lekkere lobje van Isa over de keepster heen werd de eer gered en de 1-4 genoteerd. Daarna werd de strijd meer open en ging Sporting het weer proberen , maar echt gevaarlijk werd het niet. In het algemeen was KFC ook niet echt gevaarlijk. Helaas was er toch weer een moment van onoplettendheid en brak KFC makkelijk met een vrijstaande aanvalster door de verdediging heen en was het doelpunt simpel gemaakt: 1-5. Ook daarna waren er kleine kansjes over en weer, maar beide teams waren niet effectief en de stand bleef 1-5.
    Al met al was het een beetje een gezapige wedstrijd. Doordat er slechts 1 wissel was, werd het voor sommige meiden die zich kleurendoof renden op het veld een lange strijd waarbij de energie net ontbrak om effectiever te zijn. Volgende keer willen we weer inzet, vechtlust en meer scherpte zien van het hele elftalen ook in beide helften. Laat maar weer eens zien dat jullie in de 1e klasse thuis horen en laat het publiek weer genieten van strijdlust, flitsende combinaties en mooie doelpunten. Ik kijk er naar uit!
    Een voetbalmoeder