• Mooi, Volendam

    Eerst wat bespiegelingen vooraf. Net als vorige week is er schaarste voorin. Bram (nog) geblesseerd, Bjorg was vorige week ziek, nu een weekendje weg. Tevens een gestopte speler maar dat werd snel gerepareerd door een flitstransfer van Joao van 16-1 naar ons team. Hij zou al snel laten blijken een welkome versterking te zijn. Daarover meer later in dit verslag. De aftrap stond gepland voor 12 uur maar doordat Volendam onderweg naar Krommenie een ongelukje had duurde het even eer ze compleet waren. Het invullen van het schadeformulier kostte wat tijd.

    We hadden afgesproken scherp en agressief te beginnen om te profiteren van de rommelige voorbereiding van de oranjehemden. Ook omdat ze niet al teveel vertrouwen zullen hebben overgehouden aan hun eerste twee wedstrijden. Beide gingen verloren. Dit vertaalde zich na 3 minuten al in een 1-0 voorsprong. Adel was los van zijn tegenstander op links en leverde een prima voorzet af waar Luuk O alleen nog maar tegenaan hoefde te lopen. Het lukte daarna niet om door te pakken. Het kwaliteitsverschil was overduidelijk maar voor het doel van de wijdbroeken stierven de meeste aanvallen in schoonheid en/of besluiteloosheid. Door de kleine voorsprong bleef het oppassen voor de counter en hun snelle spits maar Stef en Mykai waren attent en anders was Casper alert en op tijd om een tegenaanval onschadelijk te maken. Maar ja, het balletje hoeft maar een keer verkeerd te vallen. Dat deed het gelukkig niet. Uiteindelijk bleken we standaardsituaties nodig te hebben om het verschil te maken. Vlak na rust vloog een vrij trap van een meter of 30 van Mykai al dwarrelend onder de lat binnen (2-0). Halverwege de tweede helft luisterde Joao zijn debuut op door een indraaiende vrije trap van Mykai te verzilveren (3-0). Voor de rest zijn we lekker verder gegaan met kansen missen, zelfs voor open doel. Vandaag deed ons dat geen pijn. Volendam kreeg 10 minuten voor tijd nog een kans op een eretreffer. Casper had de redding van de dag door het schot van een meter afstand katachtig te redden.

    Conclusie na afloop. Prima veldspel, juiste houding en agressie, onszelf te weinig beloond. Na de vorige wedstrijd met dezelfde conclusie (Bloemendaal) schoten we een week later uit onze slof (Wijk aan Zee). Saenden, de tegenstander van volgende week, is gewaarschuwd.

    Coach Raymond
rfwbs-slide