• Moeizame maar terechte overwinning!

  Uitgeest JO15-2 - Sporting Krommenie JO15-3 1-3

  Deze week is de vaste reporter gelukkig weer terug langs de lijn.
  Twee weken geleden een mooie wedstrijd tegen Zaandijk gemist; 5-0 gewonnen. Vorige week een moeizamere wedstrijd tegen Hercules niet kunnen bijwonen, die helaas in de laatste minuut verloren werd; 3-4.
  Vol goede moed gaan onze mannen deze week weer naar Uitgeest; altijd een lastige tegenstander! Heel benieuwd of het dit keer gaat lukken.
  We kunnen niet helemaal met onze sterkste selectie aantreden: Luca is helaas gestopt en Finn ligt ziek in z’n bed. Twee wissels dus vandaag.
  Lekker vroeg op de dag; daardoor is het wel heel fris! In het zonnetje nog lekker maar met een koud windje.
  In het begin gaat het redelijk gelijk op. Er wordt goed naar de vrije man gezocht wat resulteert in een paar mooie kansen. De grootste kans komt van Damjan die helemaal vrij voor de keeper komt maar helaas net naast schiet.
  Toch valt Uitgeest niet te onderschatten. Ze komen er af en toe gevaarlijk uit. Gelukkig staan onze achterhoede en keeper elke keer goed opgesteld.
  Het lichte overwicht van Sporting wordt uiteindelijk beloond met een prachtig doelpunt van Thomas die de 0-1 op het scorebord brengt.
  Helaas kunnen we er niet zo lang van genieten. Door een ongelukkige klutsbal achterin komt Uitgeest weer langszij: 1-1!
  Knap van onze mannen dat ze niet bij de pakken gaan neerzitten. Meteen pakken ze de draad weer op en proberen meer grip op de wedstrijd te krijgen.
  Damjan beloond zichzelf en het team met een mooi doelpunt waarmee Sporting weer op voorsprong komt.
  Uitgeest blijft gevaarlijk richting het Sporting doel. Ze dwingen verschillende corners af die we vaak maar net uit het doel houden.
  Met de 1-2 voorsprong bereiken we de rust.
  We zijn nog geen minuut uit de kleedkamers of Sporting maakt er 1-3 van door weer een doelpunt van Damjan! Deze reporter was nog niets eens terug uit de kantine!
  Toch wordt het na rust weer spannend! Uitgeest grijpt alle mogelijkheden aan om terug te komen in de wedstrijd. Ze krijgen ook verschillende kleine kansjes maar we blijven scherp en weten ze nog steeds van scoren af te houden. Ook verliezen we Tycho met een blessure en heeft de scheidsrechter af en toe bijzondere beslissingen.
  Halverwege de tweede helft krijgen we toch weer het gewenste overwicht. Ook krijgen we zowel grote als kleine kansen om de stand verder uit te breiden. Jammer genoeg lukt dat niet meer.
  Gelukkig lukt dat Uitgeest ook niet! Met een stand van 1-3 wordt de eindstreep bereikt.
  Heel goed gedaan mannen! Gefeliciteerd.
  Door de meivakantie even geen wedstrijden; 11 mei weer de eerste competitiewedstrijd. Wel nog een leuk toernooi bij Assendelft!
  Succes en veel plezier!!
rfwbs-slide