• MO17-1 stoomt door

  Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Alcmaria Victrix op het programma. Dit team staat vierde, dus dat was weer een uitdaging. Sporting ging weer voortvarend van start en creëerde al snel de eerste kansen. Deze werden nog niet omgezet in doelpunten. Alcmaria was ook lekker fel en zo was er een mooie strijd waar Sporting verdedigend ook weer alle registers moest opentrekken. Al snel kwamen ze voor het doel van Sporting en passeerden ze Fleur. Maar gelukkig was Shanou er ook nog en zij voorkwam een tegendoelpunt.
  Daarna bleef Sporting weer lekker in de aanval. Vele doelpogingen werden er ondernomen, maar veel ballen werden recht in de handen van de keepster geschoten. Vanuit deze aanvallen ontstonden er ook wat counters bij Alcmaria. Een vrije speelster van Alcmaria verscheen in haar eentje voor het doel van Fleur, maar met een goede redding was het gevaar al snel geweken.
  Na ruim een half uur kreeg Sporting loon naar werken: Isa schoot van een afstandje precies op de binnenkant van de 2e paal en zo rolde de bal perfect het doel in: 0-1. Ook daarna bleef Sporting aanvallen en ontstond er weer een countermogelijkheid voor Alcmaria. Dit keer plukte Fleur de bal uit de lucht en bleef de ruststand 0-1.
  In de tweede helft zaten de meiden er weer bovenop en waren er weer prachtige kansen. Het lukte weer niet om ze om te zetten in doelpunten: In de handen van de keepster (Fleur M), te zachte lob (Isa) en net naast (Julie).
  Nadat Alcmaria weer eens de achterlijn had gehaald en een corner boven op het doel schoot, werd het harde werken van Sporting weer beloond. Recht voor het doel scoorde Zoé vanuit een draai van 180 graden de 0-2. Lekker hoor!
  Kort daarna scoorde Fleur M nog een prachtig doelpunt door de keepster te passeren. De keepster was zo bijdehand om de bal die reeds 20 centimeter over de achterlijn lang, al liggend weer naar haar toe te trekken. Ondanks dat de meiden en het publiek het doelpunt aan het vieren waren, speelde de vrouwelijke scheids, die veel te ver van het doel stond, het spelletje van de keepster mee en telde het doelpunt niet. Als reactie daarop creëerde Alcmaria een kans op een tegendoelpunt, maar daarin waren zij dankzij kordaat ingrijpen van onze superverdedigsters Marith en Sanne niet effectief.
  Er werden nog vele pogingen gedaan om toch die 0-3 op het scorebord te zetten, maar ook nu lukte dat weer niet: Isa schoot op de paal, Gina knalde na een mooie actie de bal op de lat, de bal ging nog een keer over, Fleur ging onderuit bij haar poging tot een omhaal en Gina bereikte nog een paar keer de achterlijn maar het mocht niet baten: het bleef slechts 0-2 en daarmee deed Sporting zichzelf te kort. Het is absoluut een verdienste van de solide verdediging dat de nul gehouden werd, maar uit de vele kansen hadden meer treffers moeten komen.
  Hiermee stijgt MO17-1 wel een paar plaatsen op de ranglijst. Fijn dat de meiden weer spelen op hun eigen niveau waar ze kunnen vlammen. Zolang de meiden gretig zijn en elkaar goed blijven helpen, eindigen ze vast weer op een mooie plek op de ranglijst in deze eerste klasse.