• MO17-1 schiet net te kort

  Op een donkere regenachtige dag waar bijna alle andere Sporting leden nog op één oor lagen te genieten van de winterstop, mochten de meiden al om 08.30 uur verzamelen voor een ritje naar Marken, mooi gelegen in het IJsselmeer en vandaag dus grijs, grauw, regenachtig en winderig.
  Deze wedstrijd moest wederom zonder wissels afgetrapt worden. Helaas zijn er nog steeds voetbalsters die de avond voorafgaand aan de wedstrijd pas melden dat ze “iets anders” te doen hebben. Hierdoor sta je eigenlijk alweer 1-0 achter.
  De wedstrijd start lekker: Marken gaat eerst in de aanval, maar Sporting probeert het ook. Maar helaas was dit een gevalletje buitenspel en dus werd er al afgefloten voordat Lisanne op de paal schoot. Op het middenveld wisten Julie en Isa met een paar een-tweetjes wel de overkant te bereiken, maar niet het doel
  Al na 10 minuten werd er een penalty veroorzaakt door Sporting. Deze werd rustig benut en zo stond het geflatteerd 1-0. Gelijk probeert Sporting weer orde op zaken te stellen maar de bal van Isa belandt potdikkie op de kruizing in plaats van erin. Het spel gaat op en neer en over en weer mogen er corners worden genomen. Sporting komt nog een keer gevaarlijk in de buurt van het doel, maar het ontbreekt Isa aan kracht om het af te maken. Als antwoord hierop breekt Marken uit naar het doel van Fleur, maar door gebrek aan mankracht voorin, weten zij niet te scoren.
  Na ongeveer een half uurtje spelen kan Lisanne op aangeven van Isa de bal eenvoudig het doel in lopen en is de stand weer gelijk 1-1. Isa krijgt nog een kans om van afstand te schieten, maar de keepster werkt de bal naast het doel. De corner levert niks op. Vlak daarna strandt de aanval van Marken op verdedigster Abir. Maar snel daarna krijgt Marken kans om van afstand te schieten en de bal rolt vlak langs de paal en Fleur het doel in. De meiden kijken toch weer tegen een achterstand aan. 2-1.
  Een verdedigster van Marken is nog net op tijd om het afstandsschot van Isa te blokken en daarna rolt er nog een bal net naast het doel.
  Ook de tweede helft beginnen we met een blessure aan de kant van Marken, maar Marken herstelt snel en hun aanval komt terecht op de lat en gaat in de rebound naast. Na een mooie rush van Noé kan Lisanne uithalen, maar ook nu komt de bal op de paal. Hieruit komt nog wel een corner, maar Marken neemt het spel weer over. Shanou heeft haar handen vol aan de rechtsvoor die net even sneller is, hierdoor ontstaat continu strijd, maar met hulp van Marith en Abir wordt het gevaar telkens weer in de kiem gesmoord.
  Het spelletje gaat lekker, de enkele spaarzame aanval van Sporting wordt afgefloten vanwege buitenspel. Marken is net even sterker en vaker voor het doel van Sporting en als hun nummer 7 voor de tweede keer vrij voor het doel staat, is het wel raak en wordt het 3-1. Vanwege het gebrek aan wissels loopt Isa zich op het middenveld kleurendoof en resulteert dat in een krampaanval waarvoor ze van het veld afgedragen moet worden door Lotte en Abir. Ruim 5 minuten moet Sporting met zijn tienen stand zien te houden, maar ze kunnen nog wel gevaarlijk worden en er een corner uithalen. Op het middenveld kan Noé de bal niet meer kwijt en dus steekt ze zelf het hele veld maar over. Gelukkig lukt het Isa om weer verder te spelen. Sporting is niet meer gevaarlijk: de koek raakt op en dus krijgt Marken nog wat kansjes. Gelukkig weten zij die niet te benutten, mede door een mooie redding van keepster Fleur.
  Het was een leuke wedstrijd, met een paar wissels erbij had er misschien wat meer in gezeten. Volgende week het laatste potje van deze competitie. Ondanks het verlies was het een leuke gelijkwaardige pot en stond er een leuk team op het veld.

  Een voetbalmoeder, gelukkig was de tribune overdekt en uit de wind....
rfwbs-slide