• MO17-1 krijgt het zwaar te verduren

  Waar de meeste teams al thuis voor de warme haard zaten, mochten de meiden van MO17-1 deze ijskoude zaterdag toch weer verzamelen voor een potje voetbal. Gelukkig was voor de wedstrijd al duidelijk dat de gevoelstemperatuur flink onder het vriespunt lag en trapten de meiden af in hun zwarte hoodies. Het publiek dat vandaag in geringe mate aanwezig was, stond met mutsen, sjaals en thermokleding aan te moedigen.
  De eerste helft werd er met tegenwind gespeeld. Dat het koud was, was zeker in het begin te zien: er werd meer op een kluitje gespeeld, passes kwamen nog niet aan en het aannemen van de bal ging ook moeizaam. De Forresters zette gelijk de druk op de ketel zodat invalkeepster Floor gelijk flink aan de bak moest en al snel een paar keer op de bal kon duiken. Al vrij vlot mocht Forresters een corner nemen. Zij profiteerden goed van de meewind en schoten de bal strak langs het doel, waar uiteindelijk de bal ingetikt werd door een Sporting speelster. 0-1.
  Pas na enige tijd wist Sporting meer op de helft van Forresters te komen en de meiden kwamen zelfs tot het strafschopgebied. Via een schot op doel van Noé, een omhaal van Fleur M. en een knal net over de kruising van Isa lukte het niet om tot scoren te komen. Daarna werd weer op snelheid gespeeld, maar een nipt buitenspel voorkwam dat de aanval van Fleur en Lisanne daadwerkelijk tot een doelpoging kwam.
  Na ongeveer 25 minuten kreeg Forresters weer een kans die knap benut werd: 0-2. Forresters bleef daarna Sporting terugdringen op de eigen helft. Vlak voor rust werd Lisanne op weg gestuurd en na een mooie rush wist zij vanaf de rechtervleugel onder luid gejuich van haar fanclub de 1-2 te maken.
  Tijdens de rust hoopte het publiek dat de gelijkmaker ook snel gemaakt zou worden, maar niets was minder waar: al snel stond er een aanvalster van Forrester vrij voor het doel en werd het eenvoudig 1-3. Toch zorgde de meewind ervoor dat Sporting wel weer sprankelend speelde: er werd lekker gekaatst en het tempo ging omhoog. Maar toen bleek ook waarom Forresters toch echt een stuk hoger op de ranglijst staat. Forresters ging zeer effectief om met de gecreëerde kansen en bijna alle schoten op doel werden omgezet in doelpunten. Bijna alle, want gelukkig hebben wij Marith. Dat Marith een prima laatste “man” is, liet zij wederom zien toen door balverlies een speelster alleen op het doel af kon. Zij bleef keurig meegaan met deze speelster en zorgde ervoor dat dit meisje uiteindelijk van het doel afliep waarna ze de bal kon terugveroveren.
  Af en toe mocht Sporting nog wat proberen: via Noé mocht Isa een vrije trap nemen, maar nu bleek dat windje mee niet altijd makkelijk is: door iets te veel wind werd de bal over het doel getild.
  Uiteindelijk na een lekkere pot voetbal met veel strijd en leuke acties eindigde deze wedstrijd toch in een 1-7 verlies. Forresters was vandaag toch echt een maatje te groot.
  De meiden mogen nu ook rust nemen en genieten van de kerstvakantie. Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen en tot 12 januari want dan staat de eerste wedstrijd al weer in de planning.

  Een verkleumde voetbalmoeder
rfwbs-slide