• MO17-1 heeft wind in de rug

    De MO17-1 wordt dit seizoen geteisterd door personele problemen. Meisjes van 15-16, het is een moeilijke leeftijd om deze meiden bij het team te houden. Helaas lukt dat dit seizoen niet zo goed. Ditmaal wordt er nog wel een wedstrijd meegespeeld, maar daarna is het dan over. Een vreemde gewaarwording die ik met lede ogen aankijk en gezien het wervelende spel waarschijnlijk daarom ook niet begrijp. Het zij zo. Het goede nieuws is dat Demi dan eindelijk weer mee kan doen, uiteraard nog niet de hele wedstrijd, maar het begin ziet er veelbelovend uit! Ook Lucia en Abir zijn weer van de partij. Zoals eerder op de facebooksite gemeld, is er ook behoefte aan een nieuwe keepster. Dat probleem werd “dankzij” een blessure getackeld: Fleur M mag voorlopig niet rennen van de fysiotherapeut, maar op doel staan, dat kan nog net. Zo kan ze lekker bij het team blijven en de andere Fleur kan nu het veld in. Probleem opgelost.
    De meiden startten met tegenwind: letterlijk en figuurlijk. Binnen no time ligt de bal achter keepster Fleur M. De bal wordt hard ingeschoten door Purmersteijn dus we kunnen het haar niet kwalijk nemen. Verder valt er over de eerste helft niet veel te melden: Sporting is de betere aan de bal, maar kan tegen de wind in het doel nauwelijks bereiken. Pas na een minuut of 25 kunnen we de eerste echte kans noteren, maar deze wordt door Isa overgeschoten. Gelukkig doet Purmersteijn even later hetzelfde. Sporting gaat voortdurend in de aanval maar Purmersteijn heeft steeds een extra verdedigster om het gevaar af te wenden. In de laatste minuut schiet Purmersteijn na een counter wederom naast het doel en scheidsrechter Aad fluit af.
    De tweede helft start Sporting Krommenie aanvallend. Maar het is druk in het strafschopgebied en dus wil de bal er niet in. Sporting krijgt veel corners mee: de bal rolt steeds lekker voortgedreven door de wind over de achterlijn. Pas na een tijdje spelen wordt het geduld beloond: Isa schiet van afstand, de keepster krijgt de bal niet onder controle en Julie is zeer alert en met een prachtig lobje wipt ze de bal over de keepster het doel in. Eindelijk is de achterstand weggepoetst. Dit breekt wel de ban en Sporting zet er nog meer druk op: het schot van Noé wordt geblokt en Isa schiet nog een keer naast. Dan volgen er vele corners, maar het nemen daarvan valt niet mee: vanaf links moet er tegen de wind ingeschoten worden en het levert dus weinig op. Het blijft dringen in het strafschopgebied van Purmersteijn, maar deze meiden houden dapper stand. Uiteindelijk lukt het via Noé om vanaf rechts vanuit een heel moeilijk hoekje toch te scoren. Een paar minuten later is het vanaf dezelfde kant, maar dan met iets meer ruimte weer raak door Noé: 3-1. De beer is los: er volgt nog een aanval: Gina geeft een mooie voorzet die er bijna zelf in gaat. Lisanne duikt er in en voordat de keepster kan ingrijpen, gaat de bal via Lisannes bovenbeen het doel in: 4-1. Gina probeert het nog een keer van afstand maar de keepster weet de bal over de lat te tikken. Julie probeert het ook nog een keer van afstand, maar ook deze gaat nipt over. Noé krijgt nog een keer de kans, maar dit keer gaat de bal wel voorlangs.
    Uiteindelijk eindigt de MO17 met 4-1, dus een heel mooie uitslag van het collectief. Ga zo door!

    Een voetbalmoeder
rfwbs-slide