• Mindervogels

  Op het programma de eerder afgelaste wedstrijd tegen Meervogels. De laatste wedstrijd uit de poulefase van de beker. Omdat Meervogels net als wij de eerste twee wedstrijden heeft gewonnen is het vanavond erop of eronder. De winnaar bekert door. Wij hebben het voordeel van een beter doelsaldo dus voor ons zou een gelijkspel ook volstaan.

  Meer volk dan normaal langs de lijn. De usual suspects zoals ouders, opa’s en oma’s maar ook veel spelers van andere O17 teams die komen kijken hoe hun matties het ervan afbrengen. In de opstelling een paar andere keuzes want, ja, doorbekeren is leuk, we zien het ook nog steeds als voorbereiding op de competitie die aanstaande zaterdag start. Die vinden we net even belangrijker.

  Vanaf de aftrap een dominant Sporting. Aan de bal vinden we makkelijk de vrije man en als we de bal niet hebben zitten we er kort op en wordt deze snel terugveroverd. Dat het lang 0-0 blijft is te danken aan de solide keeper van de Akersloters en omdat we in de laatste fase niet altijd de beste keuze maken. Na iets meer dan een half uur komt Bram aan de linkerkant van het strafschopgebied in balbezit. Bij de achterlijn verwacht iedereen een teruggetrokken voorzet. In plaats daarvan passeert Bram twee spelers en schiet hij de bal onhoudbaar diagonaal binnen, 1-0. Dat dit tevens de ruststand is mag een klein wonder genoemd worden. ‘Het had ook 6 of 7-0 kunnen staan’ overdrijft één van de supporters van geel-zwart onderweg naar de kleedkamer.

  In de tweede helft geen Meervogels maar Mindervogels. Uit frustratie geboren overtredingen werden omgezet in een 3-tal tijdstraffen van 10 minuten. Een groot deel hadden we naast de overhand dus ook een meerderheid maar ik zou onszelf tekort doen om alleen daarmee de snel oplopende score te verklaren. Ten eerste hebben we die frustratie zelf veroorzaakt door te domineren en ten tweede werd er gewoon prima gevoetbald. Na 10 minuten stond er 4-0 op het scorebord na goals van achtereenvolgens Bram, Luuk M en Bram. Net als afgelopen zaterdag tegen Kwadijk volgde daarna toch weer even een periode van gemakzucht. Een fase dat we denken dat alles vanzelf gaat. Dit werd door Meervogels aangegrepen om de eretreffer te maken, 4-1, met vlak daarna zelfs een mogelijkheid op 4-2. Toen we het allemaal weer op een rijtje hadden kreeg de wedstrijd toch een eindstand die het gezien de krachtsverhouding verdiende, 6-1, door doelpunten van Bram en Luuk M.

  Naast het feit dat we door deze overwinning doorgaan naar de volgende bekerronde (knock-out fase) is de tsunami van goals van Bram het vermelden waard. Vanavond wederom een kwartet wat zijn seizoenstotaal na slechts 3 wedstrijden op 11(!) goals brengt. Bram zal de eerste zijn om te erkennen dat hij dit aantal niet had kunnen bereiken zonder zijn teammaten. Daarmee wil ik meteen een positief punt aanstippen. Ondanks dat we pas kort bezig zijn zie ik wel een team ontstaan. We gunnen elkaar het succes en maken vuile meters als het nodig is. Toegegeven, dat gaat wat makkelijker als je wint, als je wint heb je vrienden, maar ik zie vooralsnog geen aanleiding om aan te nemen dat dit verandert als onverhoopt de resultaten tegen gaan vallen. I hope not. De basis is er in ieder geval. Laat de competitie maar beginnen!

  Coach Raymond
rfwbs-slide