• Meiden van Sporting Krommenie werken aan doelsaldo

    Op een zonnige zaterdagmorgen was het eerst even aftasten in Westzaan: het paarse balletje rolde anders in het hoge gras en de rood-witte lengte strepen op de shirts van Westzaan waren ook wat verwarrend. Maar al snel had Sporting de juiste richting te pakken en via de linkerkant gaf Noa Z de bal aan op de voet van Kenza en was de score geopend. 0-1.
    Vervolgens bleef Sporting in de aanval, maar kon de keepster van Westzaan redding brengen. Onze keepster Fleur stond deze week lekker ver uit te trappen, de ballen kwamen met regelmaat op de helft van de tegenstander. Regelmatig was Sporting in het strafschopgebied van Westzaan en had Lisanne de kans om de score uit te bouwen, maar ze schoot te zacht richting de keepster. Vlak daarna werd er nog gescoord door Noa Z, maar helaas was dat vanuit buitenspelpositie en telde dit doelpunt niet mee. Ondertussen schoot Noé de bal bijna in eigen doel, maar gelukkig had Fleur een goede reflex en plukte ze de bal uit de lucht. Noé probeerde haar actie daarna goed te maken met een mooi afstandsschot, helaas belandde deze naast het doel. Sporting bleef wel aandringen, maar erg effectief waren de meiden niet. Totdat Kenza na 20 minuten de bal weer keurig onder controle had en via de handen van de keepster wel scoorde: 0-2. De rest van de eerste helft gaf hetzelfde beeld: veel kansen, maar de bal ging er maar niet in. Met 0-2 dus naar de kleedkamer, het had eigenlijk zeker 0-4 moeten staan…
    In de tweede helft speelden onze meiden met het shirt binnenste buiten zodat er meer duidelijkheid ontstond. Coach Victor heeft voor de meiden rode jassen geregeld en de jas van de wisselspeelster is blauw. Misschien typisch iets voor meiden, maar omdat de blauwe jas zo mooi was, wilden ze allemaal wel een keer wisselen en met de blauwe jas op de foto. Tijdens de wissel van Marith profiteerde Westzaan goed van het gat dat er in de verdediging ontstond en wisten zij snel 1-2 te scoren. Daarna ging Sporting eindelijk echt gas geven. Isa bouwde mooi op en met hulp van Westzaan die onder druk van onze aanvalsters de bal meenamen richting hun eigen doel werd het via Kenza 1-3.
    Even mocht Westzaan weer aan de bal blijven en werden ze nog gevaarlijk ook, maar ook zij wisten niet effectief om te gaan met de scoringskansen die ze kregen, zodat Fleur redding kon brengen. Deze opleving van Westzaan duurde niet lang: Noé ging in de aanval en op haar aangeven kon Kenza wederom de aanval overnemen en de verdediging en de keepster het nakijken geven: 1-4. Uiteindelijk na druk vanuit verdedigster Lisanne ging de bal via Noé naar Fleur M. die flink kon uithalen en de bal mooi in de touwen schoot: 1-5. De meiden hebben nog veel corners mogen nemen, maar die corners…. Hierop moet echt flink getraind worden, het rendement hiervan is veel te laag. Als toetje van de wedstrijd kwam er vanaf Noé weer een mooie aanval, helaas kon zij het niet zelf afmaken, de keepster blokte de bal, maar daar was wederom Kenza die in de rebound haar 5e doelpunt die dag maakte. Bij een stand van 1-6 werd er afgefloten en namen de meiden weer een klinkende overwinning mee.

    Een voetbalmoeder