• Machteloos doch strijdend ten onder

  Hercules – Sporting Krommenie 3-1


  Op het prachtige sportcomplex van Hercules traden de matadoren van Sporting Krommenie aan tegen de kampioen van de eerste periode Hercules.
  Dat het een zware opgave ging worden werd meteen van de aftrap aan duidelijk. De spitsen van Hercules wisten de bal goed vast te houden en het was ook meteen duidelijk dat zij elkaar goed konden vinden. Dit leidde in de 5de minuut tot een voorzet van de razendsnelle rechterspits die door Tanno werd gemist, maar gelukkig door de bonkige spits wild werd overgeschoten. Toch was in deze beginfase ook SK niet geheel kansloos. In de 9de minuut passeerde Mike zijn tegenstander en opende op rechts, de onderschepte voorzet werd slecht verwerkt door Hercules, waarna de bal voor de voeten van Wessel viel, wiens linkervoet helaas nog niet op scherp stond en rechts naast het doel mikte. Het spel in het eerste kwartier golfde wat heen en weer, tot uit een afgeslagen aanval van SK direct werd geopend op de aan de aandacht ontsnapte rechterspits Martis die ook nog naar binnen kon trekken om op fraaie wijze Martijn te passeren 1-0. Na deze tegenvaller liet SK zich niet uit het veld slaan, met in het achterhoofd dat in de meeste wedstrijden waarin SK achterkwam de wedstrijd winnend werd afgesloten. In de 21ste minuut werd een aanval over veel schijven uiteindelijk door Wessel voorgezet op Mitchel die met een prachtige volley net over schoot. Een minuut later ontsnapte Mitchel weer aan de aandacht van de Hercules verdediging. De fysiek sterke aanvoerder kon alleen door een overtreding afgestopt worden. De strafschop die hieruit volgde werd onberispelijk door hemzelf verzilverd 1-1. De optisch sterkere Herculezen konden het nu niet meer in hun eentje af en toen Mike werd neergehaald aan de zijlijn kreeg hij tot ieders verbazing geen vrije trap mee maar een vrije trap tegen. Deze werd met uiterste precisie bij spit Martis neergelegd die vakkundig Job uitkapte en hard op doel uithaalde. Onze Martijn wist deze inzet nog met een uiterste krachtinspanning te pareren doch Schavemaker was er als de kippen bij om de bal in het nu lege doel te tikken 2-1. Martijn was 10 minuten later nog een beetje ondersteboven van de onterechte vrije trap en maakte 1 van zijn weinige fouten dit seizoen. In plaats van een terugspeelbal gewoon naar een medespeler te schieten, die inderdaad vaak de bal weer snel verspeelden, besloot hij op balbezit te gaan spelen en de spits te passeren. Dit mislukte jammerlijk waardoor we met een 3-1 achterstand de rust in gingen.
  De 2de helft werden Pierre Luigi en Thomas ingebracht voor Wessel en Kevin. Helaas konden zij het tij ook niet meer keren. SK zette alles op alles om de aansluitingstreffer te maken, maar kwam daar niet bij in de buurt en Hercules kreeg veel ruimte om de voorsprong uit te bouwen, maar schoot alles over, naast en tegen Martijn. Deze grazende supporter raakte hiervan toch een beetje in mineur tot de 85ste minuut. Een hoekschop werd door Jim bij de 2de paal goed ingekopt doch Schavemaker was uit de spits gekomen en redde op de lijn en gooide hiermee de wedstrijd op slot.
  Jammer mannen. Er werd weer hard gewerkt en alles aan gedaan om met een goed resultaat huiswaarts te keren en het komt gelukkig niet vaak voor maar vandaag was Hercules te sterk. Volgende week de derby tegen SVA. Wij hebben er veel vertrouwen in dat hier weer een goed resultaat uit de bus komt rollen.

  De grazende supporter.
rfwbs-slide