• Loon naar werken!

  SVA JO15-3 - Sporting Krommenie JO15-3 2-3

  Deze week spelen we de altijd beladen streekderby tegen SVA.
  Een beetje koud maar verder prachtig weer om te voetballen.
  Door een aantal geblesseerden als ook de overgang van Achraf naar de JO14, hebben we vandaag 3 wisselspelers.
  Het wordt trouwens weer eens tijd dat we een wedstrijd gaan winnen; de afgelopen wedstrijden werd er hard gewerkt maar werden we er niet altijd voor beloond.
  De mannen kwamen wat aarzelend uit de startblokken en moesten duidelijk weer in hun ritme komen. Er zijn echter tegenstanders die er meteen staan; SVA is er daar een van.
  Binnen no-time stonden we al tegen een achterstand aan te kijken. Met een snelle uitbraak komt de tegenstander op 1-0.
  SVA houdt het initiatief en blijft sterk aandringen. Daar hebben we toch wat moeite mee waardoor ze hun voorsprong zelfs uitbouwen naar 2-0.
  Onze mannen laten echter het hele jaar al een bewonderenswaardige vechtlust zien. Daarmee vechten ze zich vaak weer terug de wedstrijd in.
  Ook nu pakken ze het initiatief terug en krijgen zelfs verschillende kansen om de wedstrijd weer open te breken.
  Na een mooie aanval van Sporting komt Finn in de positie om te schieten. Die kans laat hij niet liggen en schiet de 2-1 binnen.
  De wedstrijd gaat dan gelijkwaardig op met kleine en grote kansen aan beide kanten maar doordat er goed verdedigd wordt, hebben de aanvallers het niet makkelijk.
  Ook onze aanvallers kunnen aanvankelijk geen gaatje in de verdediging vinden totdat Finn wederom in goede schietpositie komt. Ook nu aarzelt hij niet en haalt mooi uit: 2-2!
  Met deze stand halen we de rust! Er kan nog van alles gebeuren.
  Na rust lijkt Sporting meer grip op de wedstrijd te krijgen. Veel kansen krijgen we niet, maar we geven ook nauwelijks iets weg.
  Naarmate de tweede helft vordert wordt de druk van Sporting op het SVA doel steeds groter en is het een wonder dat we geen doelpunt maken.
  Die beloning komt er uiteindelijk toch voor onze mannen. Na een mooie aanval en een schot van Damian wat in richting wordt veranderd, verdwijnt de bal in het doel: 2-3 voorsprong!
  Sporting krijgt nog verschillende kansen om die voorsprong uit te bouwen maar dat wil niet meer lukken. Door de grote druk van ons naar voren krijgt SVA zelfs kansen op de gelijkmaker maar kundig houden we ons doel schoon.
  Met een verdiende overwinning gaan we weer naar huis!
  Goed gedaan mannen! Hard gewerkt en een mooi resultaat. Op naar de volgende wedstrijd, uit tegen Foresters in Heiloo.
  Tot volgende week!