• Loon naar werken

  04-12-2021, Amsterdam

  Na 2 opeenvolgende nederlagen, waarbij de eerste een complete off-day was van onze kant en de tweede een geflatteerde nederlaag tegen de koploper (inmiddels kampioen). Was vandaag VVA/Spartanen 13-1, wat in de eerste fase knap had gepresteerd (2e plaats) in de 1e klasse, onze tegenstander. Tel daarbij op het feit dat we door de huidige richtlijnen deze week al niet meer normaal hebben kunnen trainen en je kunt aanvoelen dat de trainer toch een beetje zenuwachtig was.

  Moet wel gezegd zijn dat we ondanks het aangepast tijdstip wel als enige team de volledige selectie op het veld hadden staan, helaas wel minus de nu zelf door corona getroffen Samuelito.

  Na het 2e weekend op rij dat we een rij-ouder schema hebben moeten opstellen, bedankt voor jullie flexibiliteit en bereidheid om daar wederom bij te helpen, ik kan jullie vertellen dat gaat niet bij elk team zo makkelijk. Vetrekken we met de beschikbare auto’s in kolonne naar de Jan van Galen straat in Amsterdam. Waar we een prachtig complex aantreffen met hekken die doen vermoeden dat er stiekem ook gedetineerde worden gehuisvest.

  In de kleedkamer, met vloerverwarming en een thermostaat, beginnen we aan de voorbereiding. Als eerste bespreken we als groep dat we hadden afgesproken in de winter een nieuwe aanvoerder aan te wijzen en daarachteraan gelijk de vraag hoe we Don als aanvoerder hebben ervaren in de afgelopen wedstrijd en tijdens de training. We zijn als team eenduidig in ons antwoord; Don heeft het heel goed gedaan en we gaan graag met hem de 2e seizoenshelft in als aanvoerder. Daarbij gelijk een hele grote dank aan Justin die ons in de eerste seizoenshelft als aanvoerder naar een kampioenschap heeft geleid “Dat pakken ze jou en ons niet meer af”.
  De opstelling is iets aangepast omdat Rinke ’s morgens om 07:00 uit zijn bed is getrommeld om onze vrienden van de 13-3 uit de brand te helpen die door ziekte niet genoeg spelers hebben. Daarom begint hij samen met Siem in de wissel. De rest van de opstelling is als volgt;
  Noah “vd de Sar” op doel, de achterhoede van rechts naar links; Justin , Don en Giel “de tank”, Middenveld van rechts naar links; Joris, Quinten, Ties en Dishairo, de aanval van rechts naar links; Adam, Daan en Cem.
  Voordat we het veld opgaan bespreken we nog even dat Henry “van Gaal” en Samuelito er nog steeds niet bij kunnen zijn en dat Samuel daarbij ook nog best wel ziek is dus dat we bijna verplicht zijn deze wedstrijd voor hun alles te geven wat we hebben.

  De warming-up loopt zoals vlekkeloos, serieus met inzet en actief.
  We geven voor de wedstrijd aan dat de tegenstander snel en behendig is dus dat we scherp moeten zijn in de duels. Helaas lijkt dit aan dovemans oren besteed en beginnen we, voor onze doen, matig aan de wedstrijd. Het is dat we een verdediging hebben die scherp is en een uitmuntende keeper op doel hebben staan vandaag. De eerste 10 minuten worstelen we ons door de wedstrijd heen en dan is daar opeens, als een duveltje uit een doosje onze eigen Cem “Burak Yilmaz” die vanaf een meter of 17 verwoestend uithaalt en de bal in het dak van de goal ramt.

  Even denken we dat dit ons over de drempel heen helpt maar niets is minder waar als de verder “erg goede” scheidsrechter naar de stip wijst voor een (in mijn trainers ogen) makkelijk gegeven strafschop.
  Gek genoeg lijkt de tegengoal wel het gewenste resultaat te hebben , ondertussen hebben we Rinke en Siem in de ploeg gebracht en met wat meer gif op het middenveld beginnen we de duels te winnen, langzaam maar zeker beginnen we VVA/Spartanen dan ook terug te dringen op eigen helft. Helaas komt de rust net te vroeg waardoor we die met een 1 – 1 tussenstand in gaan.

  In de rust geef ik (als enige trainer) aan dat we de tegenstander pijn kunnen doen in de omschakeling, ze kunnen namelijk heel goed voetballen, maar terug verdedigen zijn ze niet zo goed in dus als we de bal op het middenveld of achterin veroveren moeten we zo snel mogelijk de aanval zoeken waarbij we onze nummer 10 moeten aanspelen en minimaal één van de buitenste middenvelders moeten aansluiten zodat we continue met 5 man aanvallen.

  En, dit maakt mijn als trainer erg trots om te zeggen, dat is precies wat de jongens de 2e helft doen. Met als gevolg dat we aanval op aanval stapelen en de tegenstander steeds gefrustreerder wordt. Na +/7 minuten is het de (nieuwe) aanvoerder Don die een half weggewerkte goede voorzet van Dishairo goed controleert en hard in de hoek buiten, bereik van de keeper schiet , 1-2. Dit is precies wat we nodig hebben en nog geen 3 minuten later is het onze, zeer sterk spelende, Joris die (weer een half weggewerkte corner) prachtig met een dropkick half hoog in het doel schiet. Ons meegereisde rij-ouders staan op de banken en zelfs de tegenpartij is er stil van.

  Dit is ook het moment dat de tegenpartij wat vervelender of eigenlijk gemener gaat spelen in het veld en daar zijn met name Rinke en Quinten, die beide zeer gedreven spelen op het middenveld, het doelwit van wat resulteert in twee gedwongen wissels. Ze proberen het ook nog even bij onze achterhoede spelers maar zowel Giel (de tank) als Don geven geen krimp. Gelukkig kan Quinten de laatste 3 minuten nog meedoen als vervanging voor de moe gestreden strijder Adam. En direct naar zijn entree geeft hij de bal prima mee aan Siem die een indrukwekkende sprint ( één van de vele deze wedstrijd) met een strak schot in de beneden hoek afrond.

  De aftrap is gelijk het laatste wapenfeit van de wedstrijd.
  Direct na het laatst fluitsignaal nemen we via FaceTime contact op met de trainer in quarantaine om samen het feestje te vieren want dit hadden we even nodig na twee zure verlies partijen op rij. Later op de dag krijgen we ook het nieuws door de OFC 13-1 verloren heeft en dus staan we op een keurige 3e plaats in de ranglijst. Als we aankomende zaterdag weten te winnen van OSV 13-1 en SDZ weet niet te winnen van de VVA/Spartanen kunnen we zelfs nog stijgen naar de 2e plaats.

  Dus donderdag weer lekker trainen en dan op naar Zaterdag.

  Gr,
  Twee trotse trainers…..
rfwbs-slide