• Limonade voetbal

  De lichtzoete limonade verdwijnt snel in de droge monden. De lege, witte plastic bekertjes zijn in de pauze een ideaal voorwerp om aan te friemelen of er vliegensvlug een kunstwerk van te maken. Nooit gooit iemand zo'n ding meteen in de prullenbak. Die dunne drinkbekers bieden ook steun, in slechte en goede tijden. Het zijn soms uitstekende hulpmiddelen. Als er acht omgekeerd op de grond liggen, iedereen geconcentreerd probeert te kijken, om nog één keer het gevaar van de tegenstander in te zien klinkt er onverwachts een knal uit het ontbrekende negende bekertje. Een geweldige grap van Luke. De leiders stoppen meteen met de serieuze voetbaluitleg. 'Oké jongens, ga jullie gang, trap met elkaar tegelijk je eigen bekertje kapot en veel plezier in de tweede helft!' Dat krakende, ploffende, echo geluid op de betonnen vloer; er zit plezier, venijn, wilskracht en gretigheid in al dat gestamp.

  Door hard te werken hebben we een zeer waardevol punt terecht veroverd, knap verdedigd en gevierd als een overwinning. Veertien dagen geleden verloren we in de bekerwedstrijd met 9-3 van dezelfde ploeg (vv Aseendendelft JO11-1) en in de competitie wordt het 2-2!

  Iedereen heeft in dit duel vanuit een opdracht gespeeld. Het plan heeft goed uitgepakt: de twee gevaarlijke VVA aanvallers ontregelen, met mandekking niet te laten voetballen. Die taak is door Mees en Stijn goed uitgevoerd. Ook een dikke pluim voor Max, Martijn, en Sander. Zij vormen een extra muur en laten zich niet gek maken door de overige VVA bestormingen.

  Veel kansen hebben wij de hele wedstrijd niet gekregen. Slechts een paar en die zijn effectief. Via een sierlijke, sterke rush van Max aan de linkerkant komt de bal bij Levi die op zijn beurt Baron bedient, met lef en durf is het raak 1-0. Het wordt 1-1. Net als tegen RCZ weer geen paniek bij Sporting Krommenie JO11-2.
  Via onze verdediging gaat de bal naar Stijn en Mees, zij duwen de bal door naar Levi, Antonio vertrekt op tijd en ramt de bal in het doel: 2-1.

  De tweede helft is heel zwaar. VVA combineert. Wij ploeteren allemaal, we moeten allemaal een versnelling bijschakelen. VVA maakt gelijk (2-2).
  Antonio krijgt een mogelijkheid om 3-2 te maken, VVA verspert zijn poging. Daarna vliegen de VVA-ballen over, tegen de paal, tegen de lat, reddingen van onze doelman. Wat staat Luke rustig en goed te keepen. De vermoeidheid slaat toe, we lopen op onze tenen maar we waaien niet omver. Het is tot de allerlaatste seconden met samen geknepen billen superspannend. Op en langs het veld.

  Natuurlijk kunnen en moeten meerdere dingen altijd beter. Gelukkig is er een stijgende lijn zichtbaar en leren we elke week iets nieuws. Vorige week hebben we voetballend gewonnen. Dit gelijkspel is misschien wel mooier. Door met werkvoetbal met z’n allen overeind te blijven in het jachtveld van VVA. Zo heeft iedereen een geslaagde bijdrage geleverd aan dit positieve resultaat.

  Na de wedstrijd hebben we in de kring kort voor onszelf geapplaudiseerd want deze prestatie leveren tegen een JO11-1 team is een compliment waard.

  Limonade voetbal loont en daar proosten we volgende week op. Met de bekertjes.

  VV
rfwbs-slide