• L’histoire se répète

  Door de voorjaarsvakantie na een maand eindelijk weer een wedstrijd om het echie. De vakantie zijn we niet allemaal goed doorgekomen. Hals- und beinbruch namen Brett en Noah iets te letterlijk. Voorlopig zullen ze vanaf de kant toe moeten kijken. Dat deden ze vorige week al bij een oefenpotje tegen Vrone. Een nuttige wedstrijd tegen een sterke tegenstander (met afstand koploper in 2e klasse 1). Een terechte maar nipte nederlaag (0-1) was ons deel maar genoeg goede dingen gezien die vertrouwen moesten geven voor vandaag. De wedstrijd tegen Uitgeest stond 30 november jl. ook op het programma. Een beter Sporting toen, complimenten van de tegenstander na afloop maar een 2-0 nederlaag.
  Eindelijk is de zon weer eens te zien maar een straffe wind schuin over de lengte van het veld zorgt ervoor dat de teams daar rekening mee moeten houden. Uitgeest heeft er met wind tegen moeite mee om aan voetbal toe te komen. Hun keeper probeert de achterballen naar voren te rossen maar komt niet ver. Later zal hij dat iets beter doen door ze meer naar de rechterkant van het veld te schieten. Daar gaan de ballen uit maar zit er in ieder geval geen Sporting speler aan. Dat zitten we de eerste 15 minuten wel. Het is eenrichtingsverkeer maar door de harde wind is de eindpass vaak net iets te hard. Mika lukt het wel Bram alleen voor de keeper te zetten maar deze verkleint zijn doel goed en dwingt het geluk af dat Bram tegen hem aanschiet in plaats van in de goal. Bij een sporadische gang naar de overkant van Uitgeest en na slordig uitverdedigen van ons moeten we een corner weggeven. Ik heb wel eens voor de grap gezegd: ‘Je kan de tegenstander net zo goed een penalty geven’ zo vaak krijgen we doelpunten tegen uit corners. En ja hoor, de kleinste man van het veld kan ongehinderd inkoppen, 1-0. Ongelooflijk. Het restant van de eerste helft spelen we, gejaagd door de wind, te gehaast en spelen we te vaak de lange bal. Kansen zijn aan beide kanten schaars.
  Een gefrustreerde loop terug naar de kleedkamer omdat we in het veld niet herkennen waar onze kracht ligt, combinatievoetbal in plaats van lange ballen, en door de onnozelheid bij het tegendoelpunt.
  In de tweede helft wordt een stormachtig Uitgeest verwacht met de wind in de rug. Niets is minder waar. Door de tegenwind gedwongen komt Sporting in haar kracht te spelen en wordt het via combinaties direct gevaarlijk. Dit resulteert in de 3e minuut na rust in de gelijkmaker van David. Hij vindt zijn geluk bij een schot van een meter of 20, 1-1. Een paar minuten later moeten we de 1-2 maken als we met 3 man alleen voor de keeper opduiken. Kevin gaat voor eigen succes ondanks dat hij Bram en Adel naast zich weet. De keeper redt. Roan heeft het linksvoor op zijn heupen en slaagt er vaak in zijn directe tegenstander te passeren. Zeker 5 keer legt hij de bal terug vanaf de achterlijn maar is of de pass net niet goed genoeg, de loopactie van de spits onvoldoende of hebben we te weinig mensen in het strafschopgebied. De wedstrijd lijkt dan ook op een gelijkspel te eindigen. Tot 5 minuten voor tijd. Waar Roan blijft staan na pogingen om hem af te stoppen duikelt een speler van Uitgeest als hij lichtjes wordt aangetikt in een ongevaarlijke hoek van het strafschopgebied. Penalty, pfffffff. Casper is kansloos op de onverbiddelijk hard ingeschoten pingel, 2-1 en eindstand.
  Na afloop wederom de complimenten van de tegenstander. ‘Een gelijkspel was verdiend geweest’ volgens de coach van Uitgeest. ‘Zelfs dat niet’ antwoordde ik kort. Wederom doen we onszelf zwaar te kort. L’histoire se répète. Ik geef er graag een positieve draai aan door te zeggen dat de kans op resultaat toeneemt bij goed voetbal, met slecht voetbal winnen is voor de korte termijn. Tot volgende week!
  Coach Raymond
rfwbs-slide