• Lekkere 1e, 2e en 3e helft!

  Onder een stralend zonnetje werd er afgetrapt in Heiloo. Forresters staat iets hoger geklasseerd, dus de meiden staan klaar voor een pittige pot. Forresters heeft te kampen met een keepersprobleem: er ontbreekt een echte keeper, een van de veldspeelsters staat met een keepersshirt in het doel. Dit bleek zeker in het voordeel van Sporting te zijn.
  Beide partijen startten lekker, maar vooral Sporting weet gelijk de juiste richting te vinden. Al na een paar minuten is de eerste corner een feit. Hoe het precies gaat, kan ik niet navertellen maar door de onervarenheid van de keepster, blundert ze en werkt ze zelf het zacht rollende balletje achter de doellijn. Het was geen beauty, maar hij telt wel en wij geven de credits aan Noé.
  Spelen met een voorsprong is altijd lekker: je kan je een foutje permitteren. De meiden moeten nog wat inkomen en maken wat kleine foutjes, maar echt spannend wordt dat niet want de tegenstander schiet ruim naast en vervolgens is er Abir die goed opruimt. De meiden van Sporting komen vervolgens niet makkelijk op de goede helft van het veld maar weten zich toch vrij snel weer terug te vechten en de aanval weer te openen. Het is duidelijk dat onze middenvelders Demi, Isa, Julie maar ook onze nieuwkomer Valerie betere voetbalsters zijn, maar daardoor is de strijd niet minder: Forresters compenseert hun mindere techniek met harde duels. Ook door onze verdedigsters Sanne, Marith, Abir, Famke en Shanou worden deze duels wel gewonnen, maar helaas gaat het dan nog wel eens mis met het bereiken van een medespeelster. Het zorgt er wel voor dat het een gelijkopgaande wedstrijd is.
  Voor de drinkpauze weet Lisanne nog een keer door te breken, maar de keepster komt goed uit en kan de bal blokken. Pas na een minuut of 25 moet onze keepster Fleur echt in actie komen, maar daardoor komt Sporting weer in balbezit. De bal komt op het gezicht van Demi maar zij kan door en vanuit deze voordeelregel kan Lisanne weer op de keepster af, deze weet de bal wel te onderbreken, maar heeft de bal niet vast. In deze rebound schiet Lisanne op de paal. Zonde!
  Dan komt het keerpunt in de wedstrijd: Forresters heeft de bal maar Julie weet dusdanig druk te zetten dat ze de bal kan veroveren. Zij weet de bal voor het doel te krijgen en uiteindelijk staat Lisanne vrij om de bal erin te schieten: 0-2 lekker hoor!
  Forresters gaat op zoek naar de tegengoal, maar nu is het Sanne die de pittige duels wint en behalve een bal in het zijnet is Forresters niet echt gevaarlijk.
  In de tweede helft staat Lisanne op doel en gaat Fleur het Forresters lastig maken in de voorhoede. Het gevecht barst weer los: de ruimtes zijn klein, Forresters gaat er weer stevig in, maar onze meiden kunnen er ook wat van!
  Op snelheid is Noé weer eens niet te kloppen: vanaf de middenlijn loopt ze alle tegenstanders eruit, maar de bal komt in het zijnet. Vlak daarna beloont Noé zichzelf en het team door de 3-0 alsnog te scoren na een misser van Forresters. Noé is alert en reageert direct door achter de speelster langs de bal simpel in te schieten. Even later is het weer raak en van afstand scoort Demi verdiend de 4-0.
  Toch geeft Forresters de moed niet op, zij blijven strijden maar door frustratie wordt hun spel steeds harder en de scheidsrechter laat het gaan. Ze pakken nog een doelpuntje mee: 1-4. Daarna slaat nog even de vlam in de pan: Abir is het spel van haar tegenstandster helemaal zat en er ontstaat een opstootje waarna uiteindelijk beide speelsters van het veld gaan. Smetje op de wedstrijd, maar dat mag de pret niet drukken van deze mooie overwinning. De meiden waren terecht trots op hun eigen spel en de trotse coach trakteerde ze na afloop op een bezoekje aan de McDonalds. Een zeer geslaagde derde helft!
rfwbs-slide