• Lekker ruime overwinning 5-1

  Onder toeziend oog van weinig publiek op veldje 4 (echt gras) werd er afgetrapt. Vanaf de aftrap werd direct de aanval gezocht en kon Julie recht op het doel af, helaas was zij niet net zo trefzeker als Memphis Depay en ging de bal via de keeper over de achterlijn net naast het doel. Anders was het zeker binnen de 50 seconden raak geweest. Purmerland is ook aanvallend ingesteld dus zij doen ook een poging, maar echt heel spannend wordt dat niet. Na 2 minuten krijgt Sporting al de tweede kans, maar die is te slap. Een paar minuten later is het wel raak: Isa lobt over de keepster en de score is geopend. (1-0). Dit geeft Purmerland wel de intentie om de gelijkmaker te gaan maken, maar zij stuiten tot twee maal toe op Fleur M. De aanvalsperiode van Purmerland duurt niet lang en Noé probeert het met een listig balletje en even later nog een keer op afstand. Door een foutje van de keepster krijgt Sporting tot twee maal toe een corner, maar die leveren niks op.
  Het middenveld is vandaag de uitblinkende linie: er wordt weer goed gecombineerd, maar nog beter is te zien hoe de bal aan de voet gehouden wordt en hoe de tegenstander omspeelt wordt. Isa maakt een mooie actie door gewoon door te gaan en een paar speelsters te passeren, zij geeft de bal af aan Julie en die zet na een kwartier de 2-0 op het scorebord.
  Helaas is het niet allemaal even effectief wat de meiden doen: na een corner raakt de bal in de kluts, blijft in de kluts en nogmaals in de kluts maar met al die benen voor het doel lukt het niet om de keepster te passeren.
  Purmerland blijft wel aanvalletjes uitvoeren, maar ze zijn niet effectief Er wordt op gras gespeeld en dan krijg je toch net wat vaker die doorschietbal. Maar Marith neemt het zekere voor het onzekere en ze schiet de bal aan de zijkant uit, het gevaar is weer geweken.
  Dan komt de lange pass van Isa op de snelle Noé, helaas schiet ze naast vanaf afstand, daarna schiet Isa nog eens van afstand en doordat de bal van richting verandert, ligt de keepster te vroeg en ligt de bal in het doel: 3-0.
  Abir staat ook vandaag weer pittig te verdedigen. Zij heeft zich al ontwikkeld tot een zekerheidje achterin. Helaas maakt ze hands op de rand van het strafschopgebied, Purmerland krijgt een dot van een kans met deze vrije trap. Gelukkig gaat het schot over. Daarna kan Demi vanaf het middenveld doorstomen in de aanval, helaas gaat ook haar schot naast. Toch kan de ploeg met een lekkere 3-0 voorsprong de rust in.
  In de tweede helft staat Fleur V weer in het doel en Fleur M in de spits, van de dokter mag ze een kwart wedstrijd meevoetballen. Door de grote voorsprong wordt er wat rommelig gestart en is met name de verdediging te nonchalant. Purmerland profiteert er gretig van en maakt 3-1.
  Dat is natuurlijk niet de bedoeling, dus de meiden van Sporting gaan weer serieus aan de slag en in de aanval met Fleur M. als centrumspits. Maar Purmerland blijft alert verdedigen en dus komt er geen echte scoringskans. Fleur M blijft ook alert en dus pakt zij vlak daarna alsnog haar kans om de bal in het doel te poeieren: 4-1. Zij wordt daarna direct gewisseld met Fleur V en gaat weer terug op doel. Laten we het maar een publiekswissel noemen, compleet met shirt ruil.
  Ondanks dat Purmerland niet de koppies laat hangen en fel blijft spelen krijgen de meiden steeds meer controle en grip op het spel. Alleen het echte afmaken ontbreekt: De vrije trap van Isa komt in de handen van de keepster, er gaat nog een bal over, Demi schiet op de lat, de rebound lukt ook niet en Sporting krijgt nog een tweetal corners maar dan is het eindelijk weer raak: vanaf het middenveld wordt met prachtige een-tweetjes tussen Isa, Lisanne, Demi, Julie en weer Demi en Isa de bal naar voren getikt, na deze mooie combinaties kan Isa de bal op de slof nemen en zij knalt de bal over de keepster het doel in: 5-1. Dit zijn de mooiste: doelpunten vanuit het collectief!
  Purmerland doet nog een poging, maar Shanou zorgt ervoor dat deze poging strandt en dan fluit René af en mag het team een mooie overwinning vieren. Lekker potje weer meiden!! Ga zo door!
  Volgende week een weekje rust, lekker trainen en vooral veel lol maken met elkaar. Wel serieus met elkaar trainen…. Maar niet te serieus zoals te zien is op de foto.
  Een voetbalmoederrfwbs-slide