• Kranig geweerd tegen sterke tegenstander.

  Sporting Krommenie JO15-3 – KFC JO15-3 0-4

  Vandaag de kraker tussen de nummers 1 en 2 van de competitie! Thuis tegen KFC uit Koog a/d Zaan.
  KFC, die een wedstrijd minder gespeeld hebben dan wij, staan er qua doelsaldo heel goed voor. Twee grote uitslagen gemaakt terwijl wij vorige week net aan met 5-4 wonnen.
  Deze week met drie wissels in de ‘dugout’. Helaas is Timo ziek thuis.
  En weer stond er een hele sterke wind dwars over het veld! De bal ging alle kanten uit. Gelukkig zou het niet zo’n invloed op de wedstrijd hebben als vorige week.
  KFC nam meteen het initiatief in de wedstrijd; al snel werd duidelijk dat vooral de voorste linie snel en gevaarlijk uit de hoek kan komen.
  We weren ons kranig mar halverwege de eerste helft komen de gasten toch op een 0-2 voorsprong.
  Sporting heeft daar jammer genoeg nauwelijks kansjes tegenover gezet. Toch doen ze het echt niet slecht tegen deze tegenstander. Halverwege de eerste helft lijkt de verhouding wat meer in balans te komen.
  Sporting krijgt zowaar wat kleine kansjes. Damjan en Yordy proberen het met afstandschoten. Finn speelt zich zelf heel mooi vrij en probeert het op die manier. Jammer genoeg wordt er door KFC goed verdedigd en staat er een prima keeper in het doel.
  Aan de andere kant staat er bij ons ook een prima keeper die ons verschillende keren behoed voor een grotere achterstand.
  Met de 0-2 op het scorebord, halen we de rust.
  Na rust vechten we voor elke meter. Toch neemt KFC een licht overwicht. Gelukkig resulteert dat nog niet in grote kansen.
  We staan goed en kunnen de aanvallen goed afslaan. Vandaag hebben we alleen niet de kracht (en een beetje geluk) om een tegendoelpunt te forceren.
  Door de verschillende wissels komt er wat onrust in ons spel. In de slotfase van de wedstrijd profiteert KFC daar helaas van. Binnen een paar minuten scoren ze toch nog 2 doelpunten waarmee de eindstand op 0-4 komt.
  Heel jammer voor die laatste twee doelpunten echter gezien de resultaten van KFC in voorgaande wedstrijden, hebben wij het heel goed gedaan.
  Na deze nederlaag staan we nog steeds op de tweede plaats in de competitie. Evenveel punten als KFC maar met een wedstrijd minder gespeeld en een slechter doelsaldo.
  Volgende week een uitwedstrijd tegen De Kennemers in Beverwijk, die staan nu 7de in de competitie. Waarschijnlijk weer een mooie wedstrijd!
  Tot volgende week!
rfwbs-slide