• Klinkende Zevenklapper


  Na een tijdje stilte door vakantie, afgelaste wedstrijden en afwezigheid van deze voetbalmoeder mag ik u eindelijk weer eens trakteren op een mooi verslag. De stand van zaken is dat de MO17-1 in de onderste regionen staat. Hier horen ze niet thuis, maar door uitval van wedstrijden en (nipt) verlies is het wel realiteit. Op deze regenachtige dag stond de wedstrijd tegen HSV (rode lantaarndrager) op het programma. Er moest dus gewonnen kunnen worden. Nou dat was geen probleem!
  Gelijk startte Sporting met een fantastische aanval en via een lekker een-tweetje schoot Fleur M. in de verre kruising en was het na een minuutje al 0-1. Het meegekomen publiek dat fijn onder een afdakje stond, kreeg een doelpuntrijke wedstrijd voorgeschoteld. De bescheiden voorspelling van 0-9 werd overigens niet gehaald. Toch haalde HSV direct daarna de achterlijn en was de eerste (van vele) tegencorner een feit. Sporting werkte de bal niet lekker weg en dus volgde weer een corner. Met een lekkere counter kon Julie de confrontatie met de keepster aangaan, maar helaas ging de bal naast. Luttele momenten later kon Roos met een mooie volley over de keeper de 0-2 scoren en binnen een minuut was het weer raak en zette Fleur M de 0-3 op het scorebord. Daarna probeerde Lisanne de score op te voeren, maar haar schot was te zacht. Toch kreeg HSV het weer voor elkaar om weer een corner te mogen nemen. Sportings poging om het spel over te nemen strandde en alweer corner voor HSV en zo gebeurde nog een keer: aanval van Sporting strandt en HSV mag corner trappen.
  De meiden bleven druk zetten waardoor HSV aanvallend niet effectief kon worden en zo werd de aanval weer gezocht. De keeper miste en Fleur M was alert genoeg om de bal te blijven volgen en de bal in het kleine gaatje dat nog restte te prikken: 0-4. HSV gaf niet op en werd nog gevaarlijk in het strafschopgebied voor de neus van Fleur V, maar gelukkig ging de bal net naast.
  Aan het eind van de eerste helft was er nog steeds de behoefte om de score op te voeren, maar dat lukte niet in één keer, maar uiteindelijk was daar dan de eerste corner van Sporting, die werd kort genomen en via 3 keer doorgetikt, kon Lisanne de bal net voorbij de keepster intikken: met 0-5 werd de kleedkamer opgezocht.
  Na de rust was de eerste aanval toch voor HSV, maar gelukkig bleven onze verdedigsters goed opletten en kon Lucia precies op tijd de bal afstoppen. Noé kon profiteren van deze omschakeling maar haar actie eindigde met een bal voorlangs. HSV versierde weer een corner, deze werd volgens het boekje voor de goal gelegd en verlengd en de eer was gered: 1-5. Daarna volgden er nog meer corners van HSV maar de effectiviteit was ver te zoeken. De aanval die HSV toch bleef zoeken, werd knap onderbroken door Abir. Van ruim 35 meter probeerde zij de keeper te passeren, maar in de rebound schoot Lisanne net naast. Maar vlak daarna zorgde Roos met een mooie omhaal voor 1-6.
  Toch ging het spelletje wel gelijk op: HSV was gewoon ook aanvallend ingesteld en bleef het proberen, maar onze verdediging liet zich niet gek maken. De ruimte die hierdoor vrijkwam achterin werd gewoon lekker benut door Sporting. Abir probeerde het van afstand zoals we ze vorig jaar van Isa zagen, maar de bal ging net over de lat. De uittrap die volgde, kwam niet ver door de tegenwind, dus Fleur V ving deze op en kon gelijk een actie maken richting het doel, helaas net naast. Bij de volgende uittrap probeerde Roos het ook, maar ook nu geen doelpunt. De derde uittrap werd opgevangen door Lisanne en zij weet wel ternauwernood de keepster de passeren, hiermee eindigde de wedstrijd in 1-7. Prachtige zevenklapper! Hulde! Hopelijk is dit een kantelpunt in de competitie en weten jullie het net weer vaker te vinden.
  Een voetbalmoeder.
rfwbs-slide