• Kleuren

  Kijk ze daar nou keurig zitten op kleine witte stoeltjes. Zo schattig. We wachten nog op twee spelers. Gelukkig is er een speelhoek in de kantine van RCZ. Met kleurplaten van de Lidl. Na vijf drukke schooldagen in een werkhouding zou je verwachten dat op zaterdagochtend echt niemand potloden en viltstiften wil zien. Of aanraken. Dat ze alleen tegen een bal willen schoppen.

  Sporting Krommenie JO10-2 houdt van gezelligheid. Het is lang leve de lol. Dat is prachtig, die mentaliteit. De moeilijke sport opdracht is om wanneer en op wat voor manier op de rem te trappen. Kiezen tussen concentratie of het laten gaan zoals het gaat.

  Het is tijd om de kleurgroep te stoppen en te verhuizen. Het wedstrijdveld is bezet. De muffe houten kleedkamer met vergeelde vloertegels, krakende deuren, smalle bankjes, en ingewikkelde douchekoppen uit 1965 is niet betoverend. We staren er allemaal naar alsof we in een voetbalmuseum zijn beland. Dan maar weer gauw naar buiten met de positieve, onvoorspelbare druktemakertjes.

  Frisse lucht opsnuiven. Onder de rook, kleur en zuurzoete geur van de cacaofabriek. Tijdens de warming up zien we dat RCZ J10-1 in hesjes in een klein vierkant een snel positiespel uitvoert. Wij maken ons op voor een zwaar duel en een pittige tegenstander. Een ploeg uit de top drie.

  We worden niet van de mat gespeeld. We spelen best aardig. We krijgen weer onnodig tegendoelpunten en we vergeten weer te scoren. Het wordt 7-1.

  We zijn in een sterke poule ingedeeld. Het verschil in kracht en kwaliteit met de andere teams is groot. Maar de manier waarop wij steeds omgaan met het zoveelste verlies maakt ons ook winnaars. Omdat er een stijgende lijn is. Er is altijd een goede helft of een goede fase. Ookal is de uitslag in het voordeel van de anderen.

  Onze wedstrijden zijn in ieder geval nooit saai. Komend weekend gaan we weer met elkaar plezier maken, in combinatie met een leuke pot voetbal. FC Uitgeest staat net boven ons. Dus, misschien wordt het een kleurrijke dag!

  VV