• Keep calm and....

    Aangekomen bij het complex van ADO in Heemskerk, kijk je je ogen uit: wat een groot complex: vele velden, hoofdveld met grote overdekte tribune en ongeveer 20 kleedkamers. In een recent verleden hebben de mannen van ADO het ver geschopt in het KNVB bekertoernooi en de MO17-1 speelt er hoofdklasse. Er spelen ontzettend veel meidenteams. Je verwacht dan eigenlijk dat alles wel tot in de puntjes is geregeld. De arbitrage in elk geval niet: net als bij Sporting wordt er een vader opgetrommeld die de wedstrijd mag leiden. Aan de ene kant ben je dankbaar dat er iemand is die dat wil doen en je ziet ook dat die man zijn best doet. Maar soms is je best doen niet genoeg. Vandaag in elk geval niet. Deze scheids floot nergens voor, met als gevolg dat het geschop, geduw en getrek hand over hand toenam en als dan de ene partij de ballen er wel in krijgt en bij de andere partij belanden ze op de lat, paal en in het zijnet, dan nemen de frustraties toe. Vervolgens wordt de eerste helft al na 35 minuten afgefloten (MO17 speelt 40 minuten) en dan wordt er toegezegd dat er in de tweede helft wel wat tijd extra bijkomt… Maar ja met windkracht 5 is dat natuurlijk zeer oneerlijk. Ook was het gras te lang: de bal rolde niet, door de lucht was geen optie met die storm en dus ontstond er een soort kluitjesvoetbal waardoor het geschop nog eens verergerde. Bijna altijd zat er wel een been of lichaam van de tegenstander tussen waardoor er gewoon niet lekker gecombineerd en dus niet mooi gevoetbald kon worden. En dat is juist waar onze meiden goed in zijn. De korte eerste helft ging gelijk op: ondanks dat Sporting al vanaf de aftrap tegen een 1-0 achterstand aankeek, eindigde de 1e helft in 3-2.
    Pas in de tweede helft vallen de eerste corners, in eerste instantie is de bal niet weg te krijgen door ADO, maar dan tussen alle benen door kunnen ze toch een counter uitspelen en de voorsprong verder uitbouwen tot 4-2. De sfeer in het veld wordt er niet beter op als de ballen om de oren vliegen en de stand zelfs 7-2 wordt (Ook dit gaat mis, ADO zet 6-2 op het wedstrijdformulier) Sporting blijft wel vol vuur tegengas geven, maar de kansjes worden niet benut.
    Een wedstrijd om snel te vergeten. Meiden blijf elkaar steunen, zowel fysiek als mentaal. Laat je niet gek maken ook al heb je het gevoel dat je onrecht wordt aangedaan. Jullie staan in je kracht als je met goed positiespel kunt voetballen, volgende keer hopelijk betere omstandigheden en dus beter voetbal. Ik heb er alle vertrouwen in dat de winst dan gaat komen en het plezier weer terugkomt.

    Een voetbalmoeder
rfwbs-slide